Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un brăilean a încasat ilegal taxe şi impozite de peste 40.000 lei

Un brăilean de 41 de ani a ajuns în spatele gratiilor după ce a încasat ilegal anumite sume de bani, de la un bucureştean. Folosind chitanţe ale instituţiei unde fusese angajat, ţeparul a băgat în buzunar peste 40.000 de lei, reprezentând "impozite şi taxe". "Afacerea" brăileanului, care a mers ca unsă mai bine de un an de zile, a fost dată peste cap de poliţiştii care au intrat pe fir.

Astfel, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală faţă de Ion B., pentru comiterea mai multor infracţiuni de natură economică, acesta fiind reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. În ziua de 25 martie, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Brăila, care a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, fiind încarcerat în Arestul IPJ Brăila. El este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, delapidare, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, în formă continuată.

În ziua de 24 martie, un bărbat de 35 de ani, din municipiul Bucureşti, a depus la Poliţie plângere penală prin care a semnalat că a fost victima unei înşelătorii comise de Ion B. Bucureşteanul a spus că, în perioada 2009-2011, acesta i-a încasat diferite sume de bani, reprezentând impozite şi taxe, pentru care i-a eliberat chitanţe.

Cercetările poliţiştilor au stabilit că ţeparul a fost angajat al unei instituţii din localitatea Siliştea, în perioada 2006-2010, şi că, în vederea desfăşurării atribuţiilor de serviciu, a primit un număr de 100 de chitanţe. Deşi nu mai era angajat al instituţiei, brăileanul a folosit chitanţele pentru a încasa nişte bani în interes personal. "După încetarea raporturilor de serviciu, brăileanul a continuat să încaseze de la partea vătămată sume de bani, eliberându-i în schimb chitanţe ce aveau înscrise la rubrica emitent instituţia la care a fost angajat", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila. Prejudiciul total cauzat este în valoare de 42.434 lei, din care poliţiştii au recuperat 9.306 lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii