Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un batrin de 78 de ani a ars de viu in propria sa casa

Pentru ca n-a suportat sa vada cum ii arde casa fara sa faca nimic, Stefan C., un batrin de 78 de ani, din satul Esna, comuna Movila Miresii, si-a gasit sfirsitul intre peretii care i-au fost adapost o viata intreaga. Incendiul a izbucnit joi seara, in jurul orei 18.25, din cauza unui scurtcircuit provocat de o defectiune a instalatiei electrice. Batrinul, impreuna cu sotia sa, Floarea, reusise sa iasa din casa, dupa ce a simtit ca iese fum de sub plafonul unei camere. El i-a solicitat ajutorul unui nepot care trecea intimplator prin dreptul gospodariei sale, cerindu-i sa intre inauntru, sa vada ce se intimpla.
"Li se stinsese lumina si am banuit ca era vorba despre un scurtcircuit. Am incercat sa intru in camera de unde iesea cel mai mult fum, dar nu am reusit, fiindca nu puteam sa respir, asa ca am mers la un vecin sa telefonez la niste rude din Movila Miresii, sa vina incoace, sa vedem ce se poate face. Am lipsit doar vreo citeva minute, dar cind m-am intors batrinul nu mai era in curte. Intrase in casa, nu se stie de ce, sa umble la siguranta sau sa scoata ceva de acolo, si n-a mai apucat sa iasa. Probabil ca s-a intoxicat cu fum si a cazut jos. L-am gasit mai tirziu, carbonizat, dupa ce au stins pompierii focul", ne-a povestit Gheorghe Lalu, nepotul batrinului.
In ciuda faptului ca vecinii au sarit cu mic cu mare sa inabuse flacarile, iar pompierii Garzii 2 Ianca au ajuns repede la fata locului, incendiul fost lichidat abia la 22.30, dupa ce a distrus complet casa celor doi batrini si lucrurile agonisite de acestia. Ieri, satenii din Esna deplingeau soarta lui Stefan C. despre care spuneau ca a fost un om gospodar si cumpatat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii