Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un altfel de Valentine's Day

De ce-ar vrea cineva sa fie nesimtit cu partenerul/a de viata? Ei bine, raspunsul e cat se poate de logic. S-a formulat o noua teorie nescrisa, conform careia, atunci cand doresti o despartire si n-ai motive serioase nu poti spune: "Papusa, imi pare rau, dar te-ai uzat, bafta!". Trebuie sa ai tactica, sa fii dibaci si sa atingi asemenea culmi ale nesimtirii, incat sa-l faci pe celalalt sa se desparta de tine. N-ai motive? Creezi celuilalt, nimic mai simplu.

Totul pare extrem de usor si numai o inima de gheata, un scut de indiferenta si armura de nesimtire te pot ajuta sa duci la bun sfarsit pasi aparent realizabili. De obicei, va intoarceti de la scoala sau de la munca si pierdeti timp pretios pe mess. Nimic anormal. Insa ce-ar fi ca intr-o buna zi sa nu te mai vada online? Si nici pe invisible sa nu fii! Sa nu fii deloc sau sa-i dai "ignore" pentru putin timp. Te va suna. Test de rezistenta. Cat il poti fierbe pe celalalt fara ca tu sa dai in foc? Revenind... te suna si nu raspunzi. Nu-i respinge apelul, dar lasa-ti telefonul sa sune. Vrei o despartire? Inseamna ca ai ajuns la punctul in care soneria de la telefon ti se pare mai melodioasa decat vocea lui/ei, chiar daca e o alarma banala de telefon clasic. Taci si asculta-ti soneria. Dupa cateva apeluri la care vede ca nu raspunzi, incep SMS-urile in care te intreaba ce faci, ce-ai patit, daca esti suparat/a, daca dormi, incep presupunerile cum ca ti-ai uitat telefonul pe undeva, ca e pe silentios, ca ai muzica data tare, apoi se enerveaza. Scop atins. Metoda se aplica de mai multe ori, si de fiecare data se asteapta cateva ore, iar apoi declari orice prostie enervanta iti trece prin cap, cu scuze seci de rigoare.
La intalniri se poate face la fel. Cu foarte putin timp inainte de ora stabilita te poti evapora subit sau anunti ca a intervenit ceva si nu poti sa iesi. Nu conteaza ce, minciuni stim sa inventam (de-aia trecem totii prin liceu, prin etapa cu absentele si scutirile si scuzele ca nu invatam). Momentele cand dai nas in nas cu viitorul fost/viitoarea fosta trebuie sa fie cat mai rare, si chiar si alea sa fie un fiasco. Fiecare are metoda lui de a fi enervant. Fie ca vorbesti despre acelasi subiect timp de trei ore, fie ca stai cu nervi si-ti sare tandara din orice, fie ca te prostesti iritant de mult, orice merge. Ce stii ca nu suporta sa faci intr-un loc public, aia faci (in limitele decentei totusi). Ce stii ca uraste sa spui, aia zici. Intalniri distruse. Nu-i va parea rau ca le raresti.
Nesimtirea suprema, dar care freaca podele cu orice urma de moralitate, ar fi sa pui si de-un flirt mic cu prietenul/a cea mai buna. Dar asta nu se face. Tu vrei o despartire, nu doua. Tu vrei sa scapi de-un om, nu sa te urasca si sa te urmareasca apoi ca sa se razbune. Cutitul se rasuceste intr-un singur om. La foc mic se fierbe individul, pana cand ii sare capacul. Rabdare si perseverenta. Desi mai simplu ar fi sa-l/-o duci intr-un loc aglomerat si sa-i zici "Eu nu te mai vreau!" (evitati clasicul "Nu mai merge!", nu se mai digera), si tot nesimtire se va chema, ca nu poate sa faca scene cu multa lume in jur. Decat daca are demnitatea nula. Iubiti-va mult macar azi, ca de maine nu se mai stie.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii