Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un alt taifun puternic se apropie de sudul Japoniei

Un taifun puternic, numit Khanun, se apropia, vineri, de arhipelagul Okinawa, in sudul Japoniei, dupa ce taifunului Nabi, care a traversat in ultimele zile insulele japoneze si Coreea de Sud, a provocat moartea sau disparitia a 32 de persoane, relateaza AFP.
Insotit de rafale de vint cu viteze de circa 150 de kilometri pe ora, Khanun se afla la circa 1.600 de kilometri sud de Tokyo, a precizat Agentia Nationala de Meteorologie.
Khanun are o intensitate mai scazuta decit Nabi, care a afectat sudul si centrul Japoniei in acesta saptamina.
El se indreapta catre nord-est, cu viteza de 25 de kilometri pe ora si ar putea sa ajunga, simbata, pe insula Miyako, in sudul extrem al arhipelagului Okinawa.
Khanun ar trebui sa se apropie, duminica, de Taiwan, situat la circa 400 de kilometri vest de Miyako.
Nabi, cel de-al 14 taifun al sezonului, a traversat, in ultimele zile, sudul Japoniei si apoi Coreea de Sud, provocind pagube materiale importante.
Cel putin 21 de persoane au murit, sase au disparut si alte 143 sint ranite in Japonia. Pe de alta parte, cinci sud-coreeni sint in continuare dati disparuti, potrivit autoritatilor de la Seul.
Taifunul a inundat aproximativ 10.000 de locuinte, a provocat 168 de alunecari de teren si a distrus 88 de drumuri in Japonia, potrivit politiei.
In 2004, arhipelagul nipon a fost afectat de zece taifunuri - un numar record - care au provocat moartea a 220 de persoane si pagube materiale considerabile
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii