Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un al doilea val de tornade violente afecteaza centrul Statelor Unite

Mai multe tornade s-au abatut, simbata spre duminica, asupra centrului Statelor Unite, la numai 24 de ore dupa ce o furtuna violenta a distrus in proportie de 90 de la suta orasul Greensburg, din statul Kansas, unde a ucis noua persoane, relateaza CNN.
O tornada s-a abatut asupra localitatii Sweetwater, din statul Oklahoma, simbata seara, in jurul orei locale 20.15 (duminica, 04.15 ora Romaniei), provocind pagube insemnate si avariind cladirile. Nu s-au inregistrat victime.
Furtuna s-a deplasat apoi spre nord-vestul statului Oklahoma, afectind si zone din Kansas, pina cind tornada s-a risipit, dupa circa 45 de minute.
Peste 75 de tornade au fost semnalate simbata, dintre care 40 s-au format intre orele locale 18 si 21 (duminica, orele 02.00 - 05.00 ora Romaniei), a anuntat Centrul national de meteorologie si avertizare de furtuna.
Presedintele american George W. Bush a declarat tinutul Kiowa zona calamitata, ceea ce permite trimiterea in regiune a ajutoarelor federale, destinate persoanelor si comunitatilor care au avut de suferit de pe urma furtunii, a anuntat Casa Alba duminica.
Vineri seara, o tornada uriasa a ucis cel putin noua persoane in sud-vestul statului Kansas, distrugind aproape tot ce i-a stat in cale.
Echipajele de interventie au reusit sa gaseasca supravietuitori sub darimaturi, si ar mai putea descoperi si altii, in urmatoarele zile, a declarat un oficial din cadrul primariei din Greensburg, localitatea cel mai grav afectata.
Peste 60 de persoane au fost transportate la spitalele din orasele invecinate. Patru dintre acestea se aflau, duminica, in sectiile de terapie intensiva a doua spitale din Wichita.
Categorie articol: 

Comentarii