Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un agent comercial a "tepuit" firma la care a lucrat cu aproape 15.000 RON

In virsta de 32 de ani, Florentin Gelu R., fost agent comercial la SC "Autostop" SRL Galati - zona de lucru Braila, in prezent sofer particular, a fost trimis in judecata, din dispozitia procurorului Gheorghe Velea, sub doua capete de acuzare: delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata. In mai putin de jumatate de an, precizeaza acuzarea, inculpatul a sustras din gestiune suma de 14.859,12 RON, falsificind mai multe facturi.
Florentin Gelu R. a fost angajat la SC "Autostop" SRL Galati incepind cu data de 13 aprilie 2005, el avind ca atributii de serviciu preluarea comenzilor de la clienti si incasarea contravalorii marfurilor distribuite, conform facturilor emise. La sfirsitul lunii februarie 2006, precizeaza anchetatorii, agentul comercial s-a prezentat la sediul firmei si i-a inminat directorului de vinzari Iulian T. cheile autoturismului de serviciu, spunind ca "si-a gasit alt loc de munca". I s-a spus ca trebuie sa ramina ca sa predea gestiunea, insa a refuzat sa faca acest lucru, precizind ca "daca sint probleme, sa fie contactat telefonic". In aceste imprejurari, SC "Autostop" SRL Galati - firma aflata in prezent in lichidare judiciara - a dispus efectuarea unor verificari a listelor de facturi neincasate de la clienti pentru zona Braila, constatindu-se ca, in perioada octombrie 2005 - februarie 2006, braileanul si-a insusit din gestiune aproape 15.000 RON, prin falsificarea chitantelor.
Astfel, in momentul in care intocmea actele, Florentin Gelu R. completa chitanta cu suma reala ce o ridica de la client - caruia ii inmina originalul -, iar pe exemplarul II, care era predat firmei odata cu banii incasati, trecea o suma mai mica, diferenta insusindu-si-o. Mai trebuie precizat faptul ca prejudiciul nu a fost recuperat.
Categorie articol: 

Comentarii