Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un şofer băut şi-a ajutat soţia să parcheze maşina, numai că l-au prins poliţiştii

* un brăilean a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului * în decembrie 2018, de Crăciun, şoferul a spus că s-ar fi urcat la volan doar pentru a parca autoturismul, pe strada Roşiorilor, pentru că soţia sa nu reuşea * numai că el a lovit un pieton, iar poliţiştii au venit la faţa locului şi au constatat că cel aflat la volan era băut

 

 

 

Un şofer brăilean a fost trimis în faţa instanţei după ce a fost prins la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. El a spus că s-ar fi urcat doar câteva minute la volan, pentru a parca maşina pe strada Roşiorilor, şi că în rest ar fi condus soţia sa, care nu consumase alcool. Numai că bărbatul ar fi lovit şi un pieton, care îi era vecin, fără a-l răni însă, astfel că la faţa locului au venit poliţiştii şi au constatat că bărbatul aflat la volanul autoturismului era sub influenţa alcoolului.

Potrivit rechizitoriului Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în decembrie 2018, organele de poliţie au fost sesizate cu privire la faptul că, în parcarea unui bloc de pe strada Roşiorilor, un şofer posibil aflat sub influenţa alcoolului a rănit o persoană. La faţa locului, agenţii de poliţie au identificat un autoturism “Opel Vectra”, condus de numitul M.S. Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul etilotest şi a rezultat o alcoolemie în aerul expirat de 0,74 mg/l. Din declaraţia celui depistat a rezultat că el a condus autoturismul pe strada Roşiorilor pe o distanţă de 15 metri, în timp ce parca autoturismul.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge.

Acesta a recunoscut că a consumat alcool, fiind vorba despre 2 litri de bere.

După cum a stabilit procurorul, numitul M.S. a declarat că în ziua de 25 decembrie 2018 a consumat bere alcoolizată, iar după ora 21.00 a plecat de la petrecerea de Crăciun şi a ocupat locul din dreapta a autoturismului “Opel”, în timp ce la volan era soţia sa. Ajuns în parcarea interioară a blocului în care locuieşte, de pe strada Roşiorilor, bărbatul a constatat că soţia sa nu poate parca maşina şi ar fi luat decizia de a se urca el la volan. Numai că, în timp ce era la volan, şoferului i-a alunecat piciorul de pe pedala de ambreiaj şi l-a lovit pe un pieton aflat în zonă, care nu a suferit însă vătămări corporale. În scurt timp, la faţa locului a venit un echipaj de poliţie care a constatat că bărbatul aflat la volan era sub influenţa alcoolului. Chiar vecinul care fusese lovit de maşină, fără a suferi leziuni, a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a sesiza faptul că numitul M.S. conduce sub influenţa alcoolului. Martorul a spus, în faţa anchetatorilor, că nu a văzut când bărbatul a făcut schimb de locuri cu soţia sa, menţionând că inculpatul se afla la volan în momentul evenimentului.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Judecătoria Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii