Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Umbrelele doborâte de vânt sau furate de pe Regală, înlocuite de Primărie

• în total, au fost repuse pe poziţie 200 de umbreluţe colorate, dintre care 50 sunt din cele recuperate de poliţiştii locali care patrulează în zonă, iar 150 sunt noi-nouţe • Primăria ar vrea să menţină umbrelele pe poziţie până la sfârşitul lunii octombrie, pentru a da o notă de veselie străzii Mihai Eminescu

 

Primăria a înlocuit, ieri, umbrelele lipsă de pe strada Mihai Eminescu, fosta stradă Regală, redând astfel aspectul de sărbătoare a acestei artere pietonale din municipiu. În ultima perioadă, sute de umbreluţe colorate dispăruseră din “peisaj”, unele doborâte de vânt, altele sustrase pur şi simplu de diverse persoane rămase deocamdată neidentificate. Camelia Chiriac, directorul Direcţiei de Cultură din cadrul Primăriei Brăila, ne-a informat că, în total, au fost repuse pe poziţie, ieri, circa 200 de umbrele. “Cam 50-60 sunt cele doborâte de vânt, pe care le-am recuperat şi depozitat la Teatrul Maria Filotti. Restul până la 200 sunt umbrele noi, care sperăm să rămână pe poziţie cât mai mult timp. Noi am vrea, dacă ne ajută şi vremea, să menţinem umbrelele deasupra străzii Mihai Eminescu până la sfârşitul lunii octombrie, pentru a da această notă de veselie zonei”, ne-a spus directorul Chiriac. Umbrelele doborâte de vânt au fost recuperate de poliţiştii locali care patrulează în zonă.

Reamintim că, pentru a crea o atmosferă de sărbătoare pe perioada Zilelor Brăilei, Primăria a montat încă din luna iulie câteva sute de umbrele colorate deasupra străzii Mihai Eminescu. În total, municipalitatea a achiziţionat circa 1.000 de umbrele, cu 11 lei bucata. Măsura a fost foarte bine primită de brăileni, reţelele de socializare fiind invadate de fotografii făcute sub umbreluţele de pe Regală. Succesul avut de această iniţiativă l-a făcut pe primarul Dragomir să declare că, începând de anul viitor, se va începe o amplă campanie de renovare a clădirilor deţinute de Primărie în Centrul Vechi şi că se vor mai lua şi alte măsuri, astfel încât această zonă să revină în centrul atenţiei brăilenilor şi turiştilor care ne vizitează oraşul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii