Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ultimul weekend de vacanţă pentru elevi

• luni, 14 ianuarie, aceştia se vor întoarce la cursuri după o vacanţă de trei săptămâni • următoarea vacanţă a elevilor va fi la începutul lunii februarie

 

Gata cu distracţia! Deşi abia acum copiii se pot bucura de zăpadă, acesta este ultimul weekend de vacanţă pentru ei, luni urmând ca să se întoarcă la şcoală după o pauză de trei săptămâni (22 decembrie 2018 - 14 ianuarie 2019).

Nu vor sta însă prea mult. Mai exact, elevii vor mai avea doar trei săptămâni de cursuri pentru că pe 1 februarie se încheie primul semestru. Mai mult, ziua de joi, 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române), este sărbătoare legală, deci elevii nu se vor duce atunci la şcoală.

Conform calendarului şcolar aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, până la finalul anului elevii mai au trei vacanţe: vacanţă intersemestrială (2-10 februarie 2019), vacanţa de primăvară (20 aprilie - 5 mai 2019) şi vacanţa de vară (15 iunie - 15 septembrie 2019).

Ministerul precizează că în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.

 
Categorie articol: 

Comentarii