Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ultimul participant la jaful armat din Lacu Sarat, extradat din Spania si trimis in judecata

Depistat in Spania, la jumatatea lunii decembrie 2008, Iulian Valentin Pravila, 32 de ani, ultimul participant la atacul din vara lui 2007, din satul Lacu Sarat, a fost arestat in Spania, adus in Romania si trimis in judecata, pentru savirsirea infractiunii de tilharie. Pravila si complicii sai Ionel Marin, Leonard Orbu, Costel Dusa si Nicusor Claudiu Dulvara, au dat buzna in casa in care se aflau un afacerist din Pitesti, concubina sa si soferul, i-au lovit si i-au taiat cu sabiile, apoi au parasit locul faptei, dupa ce au luat bani, bijuterii si doua telefoane mobile. Paguba pricinuita a fost de 35.000 de lei. Pe linga toate acestea, victimele au suferit leziuni ce au necesitat pina la 80 de zile de ingrijiri medicale. Inainte de a parasi locul faptei, atacatorii au distrus anvelopele de la doua autoturisme, proprietatea partilor vatamate.
Incidentul s-a petrecut in noaptea de 12/13 iunie 2007. Zaharia Stan, din Pitesti, inchiriase o casa in satul Lacu Sarat, el ocupindu-se cu colectarea de fier vechi. In aceeasi casa mai locuiau concubina lui Stan, Neli Odica si soferul acestuia, Dorian Mardale. Prin intermediul unui alt sofer de-al patronului, anume Marian Gradisteanu, atacatorii au aflat ca Zaharia Stan are acasa o mare suma de bani, precum si bijuterii. Asa stind lucrurile, in jurul orei 23.00, Iulian Valentin Pravila, Costel Dusa, Leonard Orbu, Ionel Marin si Nicusor Claudiu Dulvara au purces in Lacu Sarat, cu autoturismul "Opel" BR-08-CIP, condus de ultimul. Dusa avea la el un pistol cu gaze, ceilalti cite o sabie. In timp ce Dulvara a ramas in masina, "de sase", ceilalti indivizi si-au tras cite o sapca pe ochi, sa nu fie recunoscuti si au dat buzna in casa in care se aflau Stan, concubina si soferul acestuia. Desi cei trei nu au opus rezistenta, agresorii i-au taiat cu sabiile si i-au amenintat cu moartea, cerindu-le banii si bijuteriile. Zaharia Stan a suferit leziuni ce au necesitat 10 zile de ingrijiri medicale, Neli Odica 5 zile de ingrijiri, iar Dorian Mardale 80 de zile de ingrijiri medicale.
Dupa ce-au sustras bijuteriile si banii, banditii au parasit zona, nu inainte de a trage un foc in aer, ca sa-i intimideze pe jefuiti. In continuare, ei s-au deplasat la Braila, unde au impartit banii, bijuteriile luindu-le Dusa, ca sa le valorifice. Politia a gasit ulterior pistolul si cele patru sabii ascunse acasa la Vasile, fratele lui Costel Dusa. Cit despre autorii atacului, acestia au fost capturati si deferiti justitiei pe rind, unul cite unul. Ultimul prins, arestat si trimis in judecata a fost Iulian Valentin Pravila, care se ascundea in Spania.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii