Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ultimul ghişeu de unde brăilenii îşi cumpărau bilete pentru autobuz s-a închis

• este vorba despre punctul de vânzare din staţia Plantelor care s-a închis la începutul acestui an, brăilenii având însă la dispoziţie automatul de bilete • din luna februarie vor fi introduse cardurile electronice pe mijloacele de transport în comun

 

Ghişeele clasice de unde brăilenii îşi puteau cumpăra bilete pentru autobuz şi tramvai au devenit istorie. Ultimul astfel de ghişeu de vânzare, cel din staţia Plantelor, s-a închis la începutul acestui an, brăilenii având acum la dispoziţie doar varianta achiziţionării biletelor de la automat.

„Ghişeul din staţia Plantelor rămâne închis. Există sistem de vânzare prin automat de bilete şi nu e niciun fel de impediment pentru brăileni. Era singurul pe care îl mai foloseam. Singurele ghişee care mai sunt deschise temporar, câteva zile pe lună, sunt cele unde se vând abonamente, la IMB şi Şcoala nr. 20. În rest numai automate, s-au făcut investiţii în ele, în oraş sunt 60 de automate şi vom mai introduce, mai avem de pus. Pe lângă asta mai sunt distribuiri de bilete din terţi, agenţi economici care au activităţi în zona staţiilor şi care au contracte cu noi pentru distribuiri de bilete”, ne-a declarat Cornel Săndulescu, directorul Braicar.

Întrebat dacă au mai existat cazuri în care persoane certate cu bunul simţ au vandalizat automatele de bilete, directorul Braicar ne-a spus că în continuare, în fiecare săptămână mai exact, angajaţii companiei găsesc rupte autocolantele cu regulile de utilizare ale aparatelor.

 

15 autobuze noi şi carduri pe Braicar, din februarie

Aşa cum anunţa înaintea sărbătorilor de iarnă, din acest an, din luna februarie mai exact, Primăria Municipiului Brăila va introduce cardurile electronice pe mijloacele de transport în comun. Tot din februarie urmează să fie puse în circulaţie şi cele 15 autobuze noi, 5 de capacitate medie şi 10 de capacitate mare.

Aşa cum am precizat şi într-un material anterior, cardurile vor fi de trei feluri. Unul va fi de 10 călătorii şi va costa 15 lei, unul va avea 20 de călătorii şi va costa 30 lei şi cel de-al treilea va fi reîncărcabil şi poate avea câte călătorii este dispus posesorul să alimenteze. Valoarea totală a investiţiei privind implementarea acestui sistem de validare a călătoriilor pe mijloacele de transport în comun de 339.734 lei, sumă care cuprinde modernizarea a 56 de echipamente de validare duale (157.099 lei cu TVA), achiziţionarea a 30 de astfel de echipamente noi (computere de bord şi validatoare - 159.367 lei cu TVA), achiziţia unor sisteme de reîncărcare carduri (14.319 lei), precum şi realizarea cardurilor de călătorie.

În ceea ce priveşte cele 15 autobuze, potrivit licitaţiei lansate în SEAP, valoarea estimată este de 11,532 milioane lei, fără TVA, iar plata se va face în 3 rate anuale în cazul autobuzelor de medie capacitate şi în 4 ani pentru autobuzele de mare capacitate, termenul de plată curgând de la recepţia produselor şi comunicarea facturii.
Categorie articol: 

Comentarii