Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ultimul an cu pepeni pe trotuare

2008 este ultimul an in care vinzatorilor ambulanti de pepeni le mai este permisa activitatea in actualele conditii. Cel putin asa promite conducerea Directiei de Administrare a Pietelor si Tirgurilor, care spune ca, incepind cu anul viitor, comercializarea pepenilor se va desfasura in conditii civilizate. "Am trimis deja la primarie o cerere de a interzice vinderea acestor produse in astfel de conditii, incepind cu anul 2009. Vor fi tarabe, spatii special amenajate, si nu se vor mai vinde in conditiile actuale, direct pe trotuar sau din masini", a mentionat Simona Draghincescu, directorul la DAPT.
In fata sesizarilor legate de conditiile lipsite de igiena, total necivilizate, in care se desfasoara comertul cu pepeni in orasul Braila, Directia Sanitar Veterinara (DSV) se declara neputincioasa, in conditiile in care comerciantii ambulanti au toate actele in regula. "Daca primaria le-a dat autorizatie, iar marfa este in stare buna, atunci noi nu putem interveni cu nimic", precizeaza Gicu Dragan, directorul DSV.
De mentionat este faptul ca, la acest moment, vinzatorii de pepeni sint obligati sa plateasca o taxa si sa prezinte certificat de provenienta a marfii si certificatul de inregistrare a acesteia. Fiind in posesia autorizatiei de la primarie, vinzatorii de pepeni vor continua, legal, sa isi desfasoare activitatea in aceleasi imprejurari.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii