Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ultimul autor al tilhariei din Chercea a fost aruncat dupa gratii

Ultimul dintre cei zece suspecti ai tilhariei asupra familiei de tigani din Teleorman, care reusise sa se ascunda pina acum de oamenii legii, a fost aruncat dupa gratii. Adrian Vasilica Ciuca era dat in urmarire in plan national deoarece se sustragea cercetarilor si era in proces de a fi luat si in evidenta Interpol, intrucit existau date ca fugise din tara. Numai ca, zilele trecute, el a revenit in oras si a fost luat pe sus de oamenii legii, care l-au cazat in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Braila.
Fugarul era cautat de la inceputul acestui an, dupa ce i s-a probat ca impreuna cu alte noua persoane a participat la tilharia din noaptea de 12 spre 13 ianuarie, din cartierul Chercea, cind au dat buzna peste o familie de tigani pe care a usurat-o de aproape 5.000 de lei. La scurt timp, inculpatii au sters-o din tara si au fost capturati, unul cite unul, la revenirea in Braila, ultimul dintre ei fiind Adrian Ciuca. In mai, cei zece suspecti au fost trimisi si in judecata pentru comiterea infractiunilor de tilharie si distrugere. "In ziua de 21 iulie 2008, politisti din cadrul Compartimentului Urmariri al Serviciului de Investigatii Criminale l-au depistat pe numitul Adrian Vasilica C. (22 de ani) care era urmarit la nivel national intrucit se sustragea executarii mandatului de arestare preventiva emis de Judecatoria Braila, pentru savirsirea infractiunii de tilharie. Reamintim ca lucratorii de la Investigatii Criminale i-au stabilit si probat acestuia ca a participat la tilharia comisa in noaptea de 12 spre 13 ianuarie 2008, cind, impreuna cu un grup de noua tineri, inarmati cu sabii, cutite si sabii, a patruns intr-un imobil din cartierul Nedelcu Chercea, i-a agresat pe Viorel B. si sotia acestuia, ambii din satul Buzescu, judetul Teleorman, care locuiau cu chirie acolo, si i-a deposedat de suma de 4.700 lei, circa 200 kg materiale neferoase, distrugindu-le mobilierul, obiecte de uz casnic si autoturismul", a precizat agent Camelia Bucur, din cadrul Biroului de Presa al IPJ Braila.
Potrivit dosarului penal ajuns in instanta, in jurul orei 23.00, inculpatii se aflau in barul SC "Pitman Ion" SRL cind, la propunerea lui Racoreanu, s-au decis sa mearga pe strada Lotrului, unde statea cu chirie o familie de tigani despre care stiau ca are bani. Atacatorii n-au tinut cont de faptul ca afara de familia vizata - Viorel si Drina Badea - in imobil se mai aflau patru persoane cu doi copii, de 1 an si 6 luni, respectiv 4 ani. Pe la miezul noptii, banditii au dat navala in curtea imobilului si i-au amenintat cu moartea pe tigani, cerindu-le totodata banii. Unul dintre ei a spart cu cutitul geamurile de la usa de acces, provocindu-i leziuni destul de serioase Drinei Badea, care tinea de usa. Dupa ce agresorii au dat buzna in locuinta, Viorel Badea, ingrozit, le-a spus unde sint banii, respectiv suma de 4.700 de lei, insa acestia, neincrezatori, au cotrobait prin toata casa, au spart usile si toate ferestrele si au distrus o lustra si un televizor, semanind panica. Tilharii au luat cu ei si 5 saci cu deseuri, dupa care au facut zob farurile autoturismului Renault Nevada apartinind victimelor si i-au taiat pneurile. Dupa atac, indivizii s-au intors la bar cu mai multe taxiuri, deoarece aveau acum destui bani de aruncat. Ei au fost inregistrati de camerele de supraveghere atit in momentul in care se pregateau sa plece la atac, cit si la intoarcere.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii