Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ultimele zile ale expozitiei de tapiserie

La Galeriile de Arta vor mai fi expuse pentru citeva zile cele 25 de lucrari ale expozitiei de tapiserie semnate de artisti apreciati la nivel national: Viorela si Virgil Mihaescu, Gabriela Cristu si Gheorghe Gogescu din Bucuresti, Teo Boicescu din Rimnicu Valcea, Marilena Ioanid si Ana Maria Iordache din Braila.
Lucrarile lor sint realizate, majoritatea, in tehnica clasica haute-lisse, iar temele abordate de artisti sint si ele diverse, a spus artista Marilena Ioanid.
Ea a apreciat ca Gheorghe Gogescu abordeaza tema gradinilor, imbinind clasicismul si barocul, atmosfera misterioasa a gradinilor si teraselor marilor palate. Gabriela Cristu lucreaza teme fantastice, despre vis si magie, foloseste culori foarte frumos imbinate care dovedesc o picturalitate iesita din comunul artistilor decorativi, iar despre Viorela si Virgil Mihaescu a spus ca prezinta compozitii inspirate din natura, studii de scoici si melci. Cei doi artisti au si trei lucrari realizate intr-o tehnica speciala, in care firul de lina este infasurat pe baghete care sint apoi prinse intre ele, formind o imagine similara cu efectul unei fotografii pixelate. Tot Viorela si Virgil Mihaescu sint prezenti cu doua compozitii cu pasari, cu armonii cromatice rafinate, pastelate. Artistul Teo Boicescu studiaza microorganismele, structurile marine, contrastele cald-rece, brunurile colorate si reda volumele prin contraste valorice dar si prin reliefuri realizate in tesaturi. Si tinara Ana Maria Iordache are o lucrare foarte interesanta in expozitie, inspirata din natura si intitulata "Oglindiri". Artista braileanca Marilena Ioanid are in expozitie doua lucrari diferite, ambele inspirate din mediul acvatic. Una, in tonuri reci, iar a doua are o dominanta calda, care reflecta intr-un mod special lumea in care traiesc racul si scorpionul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii