Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Ultimele patru meciuri ne-au fost foarte utile"

HC Dunarea a incheiat perioada de pregatire cu patru meciuri de verificare in care adversare i-au fost HCF Piatra Neamt si HCM Roman. Profesoara Alexandrina Soare a exersat toate schemele de atac si aparare repetate la antrenamente, iar in anumite momente ale partidelor a rulat intreg lotul existent, dupa cum ne-a spus intr-un scurt interviu.

- De ce au fost moduri diferite de abordare in ultimele partide de verificare?
- Dupa meciul cu HCF Piatra Neamt, pentru ca tot veni vorba, am tras concluzia ca nu s-au respectat pe ele si nici adversarul - le-au considerat pe jucatoarele adverse dintr-un esalon inferior si nu au tratat meciul cu seriozitate. Cu Romanul s-a vazut ca s-au mobilizat, si nu au mai gresit asa de mult. Chiar am facut o statistica de pe fisa de observatie, iar rezultatul a fost acela ca am avut cinci greseli in aparare, sase ratari in atac fata de 26 de ratari individuale cu Piatra Neamtul.
- Aceasta va fi formula de echipa, cea folosita in partida cu HCM Roman?
- E posibil sa fie formula de baza, insa lista este deschisa. Eu am incercat sa le folosesc tot meciul sa vad daca rezista fizic si psihic la incarcatura unui meci incrincenat, aprig disputat. Dupa cum s-a observat, la turneul de la Braila am folosit o alta formula de echipa, tot pe durata unui meci intreg, cu acelasi scop. Eu consider ca ultimele patru meciuri ne-au fost foarte utile.
- Care a fost punctul forte in partida cu Romanul, o echipa cu o medie de inaltime foarte ridicata?
- Indiscutabil, jocul combinativ in atac. Cu multe pase, multe combinatii, jucatoarele au strins bine culoarul si au dat pasa mai departe, nu a fost un joc individual ci unul colectiv reusit.
- Reprezinta Moise un cistig pentru echipa?
- Da, ea a adus un plus de consistenta in atac si sint convinsa ca o sa ne ajute tot campionatul. In partidele cu HCM Roman s-a vazut de altfel ca este un bun organizator al fazei de atac. Au fost meciuri de pregatire in care am verificat posibilitatile noastre in aparare si in atac si am dat credit tuturor jucatoarelor pentru ca nu se stie ce se va intimpla in campionat.
- Pe ce puneti accent in ultima saptamina?
- Pe intensitate mare in antrenament si vom cauta sa eliminam greselile facute in cele patru partide de verificare. Ma bucur ca de aceasta data nu au mai survenit accidentari serioase si sper ca la ora meciului cu Rapid de duminica sa fim in forma maxima pentru a pasi cu dreptul in noul sezon competitional.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii