Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ultimatum pentru Alianta DA la Braila

Vizita ministrului Gheorghe Flutur de marti, a avut ca scop, in afara de problema gripei aviare, si incercarea de ai convinge pe alesii locali, parteneri de Alianta, care isi pierd timpul, dupa caz, ori cu lupte interne de partid (vezi Sabau vs. Cibu), ori cu lupte la nivelul conducerii Primariei, (a se citi Cibu vs. Vasioiu), de a renunta la aceste activitati care nu aduc nimic bun nici brailenilor, ale caror interese ar trebui sa le reprezinte si nici lor insisi. Astfel, intrebat cum au decurs discutiile cu vicepresedintele PNL, senatorul Dan Sabau, presedintele interimar al organizatiei brailene a partidului si una dintre partile implicate in scandalul din sinul PNL Braila, ne-a declarat: "Domnul Flutur ne-a explicat ca, in loc sa ne certam in cadrul partidului, mai bine ne-am canaliza fortele in lupta impotriva Opozitiei, asa cum ar trebui sa faca orice partid aflat la Putere. De asemenea, s-a discutat despre reconcilierea, si asezarea pe baze mai bune a relatiei cu PD Braila, in contextul in care, totusi, sintem parteneri de Alianta. Ministrul Flutur a precizat foarte clar ca primarul si viceprimarii trebuie sa se inteleaga si sa se apuce de treaba, iar in acest sens, in contextul in care, in urma analizei facute la nivelul central al Aliantei s-a stabilit ca domnul Cibu este cel care, in repetate rinduri a incalcat protocolul Aliantei, acestuia i-a fost acordat un ragaz de o saptamina in care sa demonstreze ca are cele mai bune intentii de a face Alianta sa functioneze la Braila".
Si presedintele organizatiei brailene a PD, Horia Vasioiu, a confirmat cele spuse de liderul PNL Braila, acesta calificind drept constructiva discutia avuta cu ministrul Flutur. Vasioiu ne-a mai explicat ca, in cadrul intrunirii de marti, s-a stabilit foarte clar ca protocolul Aliantei trebuie respectat si ca asta e ultima sansa a primarului Cibu sa o faca: "Impreuna cu domnul Flutur am stabilit ca, la Braila, s-a incalcat in mai multe rinduri protocolul Aliantei, si ca cel care a facut acest lucru a fost primarul Cibu. Totodata, am stabilit ca noi vom incerca sa colaboram daca primarul va respecta protocolul. Daca il va respecta, atunci inseamna ca si la Braila vor incepe sa functioneze lucrurile, daca nu, nu stiu, va trebui sa vedem dupa o saptamina... E bine insa ca primarul a fost de acord cu respectarea protocolului. Asta inseamna ca sint sanse...".

"Acum totul depinde de primarul Cibu"

La rindul sau, viceprimarul Daniela Vasioiu, ne-a declarat ca, cel putin din punctul sau de vedere, discutiile au fost interesante, si ca s-au soldat cu o incercare de a pune lucrurile pe un fagas normal. Totodata, Vasioiu a mai adaugat ca, in acest moment, totul depinde de modul in care va decide primarul sa respecte protocolul Aliantei: "Ministrul Flutur ne-a rugat pe noi, reprezentantii PD, sa trecem peste tot ce s-a intimplat pina acum si sa mai acordam o sansa Aliantei la Braila. Noi am acceptat si am zis sa mai incercam o data. Acum totul depinde de domnul Cibu. Dumnealui are o saptamina la dispozitie sa se hotarasca in ce directie se indreapta. Eu sper ca va decide ca trebuie sa lucram impreuna...Din ce am vazut eu ieri, parea ca a inteles ca nu se mai poate in felul in care decurg lucrurile acum".
In ceea ce il priveste pe primarul Constantin Cibu, acesta ne-a precizat ca, intr-adevar, in cadrul discutiei cu ministrul Flutur li s-a cerut atit reprezentantilor PNL cit si celor ai PD sa stringa rindurile si sa functioneze ca o Alianta si ca a fost de acord cu acest lucru: "Ei bine, intrunirea nu a avut nimic deosebit, ci ni s-a cerut sa stringem rindurile. Ni s-a explicat ca nu mai merge cu cearta si eu am fost de acord. De fapt, eu nici nu am fost niciodata certat cu nimeni, dar, ma rog...Vom vedea acum cum vor decurge lucrurile. Nu pot sa spun mai multe in acest moment".
Din nefericire, secretarul general al PNL, deputatul Dan Motreanu, nu a putut fi contactat in cursul zilei de ieri, pentru a oferi un punct de vedere oficial al conducerii centrale a PNL, referitor la cele discutate la Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii