Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ultimatum la ajutoarele europene!

Brăilenii care nu au apucat deja să intre în posesia ajutoarelor alimentare europene, ar fi bine să se grăbească dacă nu vor să-şi piardă dreptul cuvenit prin Legea nr.600/2009. Municipalitatea a avansat ultimul termen pentru ridicarea pachetelor europene, care este 9 februarie. În caz contrar, acestea vor fi atribuite altor beneficiari care îşi aşteaptă rândul pe listele suplimentare. În momentul de faţă, la Brăila încă 2.000 de brăileni mai sunt aşteptaţi să-şi ridice ajutoarele. "Am dat ajutoare la 10.124 de persoane, din cele 12.338, deci mai sunt încă 2.000 de beneficiari. Am discutat şi cu cei de la Poliţia Locală, să se ducă să le mai bată în poartă. Noi trebuie să luăm şi acele persoane care ar putea să fie pe listele suplimentare, deci care nu s-au regăsit nici în voucherele acelea, nici în listele obişnuite. Dar legea îmi spune că trebuie să dai întâi toate alimentele astea şi după aceea vezi listele suplimentare. O să mai stau cam o săptămână. După aceea, vin, nu vin, o să intrăm pe listele suplimentare", a declarat primarul muncipiului Brăila, Aurel Simionescu, în cadrul unei recente conferinţe de presă.
Potrivit Direcţiei de Asistenţă Socială, pe listele suplimentare, la Brăila figurează în jur de 3.000 de beneficiari. Este vorba despre persoane care la data începerii distribuirii alimentelor europene obligatoriu trebuie să-şi fi păstrat statutul de şomer sau oricare altă categorie defavorizată social cu care au fost luate în evidenţă, în vara anului trecut.
Amintim că cele două centre stabilite de Primărie sunt Liceul "C.D. Neniţescu" (fostul Liceu de Chimie), din şoseaua Buzăului şi Liceul "Constantin Brâncoveanu" (fostul Liceu Progresul) din Calea Galaţi.

 
Categorie articol: 

Comentarii