Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ultima discuție între Ludovic Orban și Klaus Iohannis pe lista cu miniștri. Cine a ieșit din cărți și cine a prins un loc în Guvern

Președintele Klaus Iohannis și premierul desemnat, Ludovic Orban, discută la ora transmiterii acestei știri ultima variantă a listei cu miniștri și a programului de guvernare care vor fi depuse, joi, la Parlament. În jurul orei 13, Orban este așteptat să prezinte, oficial, numele viitorilor miniștri și măsurile pe care Guvernul PNL vrea să le ia, dacă va fi învestit de Parlament. 

 

În ultimele zile, după discuțiile cu partidele parlamentare din Opoziție, lista cu miniștri a suferit mai multe modificări. În unele situații, din interiorul PNL s-au făcut presiuni pentru a schimba anumite persoane care urmau să fie propuse în fruntea unor ministere, în alte situații chiar cei din USR i-au cerut lui Ludovic Orban să schimbe o anumită persoană care ar fi avut probleme de integritate

Însă, ultimul cuvânt în definitivarea listei cu miniștrii din viitorul Cabinet Orban, îl are președintele Klaus Iohannis. De asemenea, președintele se asigură că două portofolii extrem de importante, Apărarea și Externele vor fi conduse de specialiști. La Apărare, Iohannis mizează pe șeful Statului Major, generalul Nicolae Ciucă, iar la Externe pe consilierul său, Bogdan Aurescu.

Ulitmele modificări pe lista lui Orban sunt la Ministerul Fondurilor Europene, unde a intrat pe listă Marcel Boloș, directorul general ADR Nord-Vest, cadru universitar la Facultatea de Ştiinţe Economice, considerat un apropiat al lui Ilie Bolojan, deși nu este membru de partid, la Ministerul Sănătății a fost scos din cărți Horațiu Suciu, după ce au existat nemulțumiri din partea celor de la USR, iar noua propunere este Victor Costache. De asemenea, la Ministerul de Interne va fi propus Marcel Vela, după ce zilele trecute părea să aibă mai multe șanse Laurențiu Leoreanu. Și la Ministerul Tineretului și la Ministerul Mediului au apărut nume noi.

Lista cu care a mers Orban la Iohannis

Vicepremier - Raluca Turcan

Ministerul Dezvoltării - Laurențiu Leoreanu

Ministerul Apărării - Nicolae Ciucă

Ministerul Finanțelor - Florin Cîțu

Ministerul Economiei - Virgil Popescu

Ministerul Fondurilor Europene - Marcel Boloș

Ministerul Justiției - Cătălin Predoiu

Ministerul Afacerilor Interne - Marcel Vela

Ministerul Afacerilor Externe - Bogdan Aurescu

Ministerul Educației - Monica Anisie

Ministerul Sănătății - Victor Costache

Ministerul Muncii - Violeta Alexandru

Ministerul Culturii - Liviu Brătescu

Ministerul Mediului - Ioan Chirteş

Ministerul Agriculturii - Adrian Oros

Ministerul Infrastructurii - Lucian Bode

Ministerul Tineretului și Sportului - Cristinel Romanescu

Secretar General al Guvernului - Cristian Băcanu

 
Categorie articol: 

Comentarii