Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Uite cine vorbeste!

Zilele acestea am asistat la o veritabila "infierare cu minie proletara" a ordinului ministrului Sanatatii prin care dr. Stefan Mihailescu i-a luat locul lui Cristian Pricop la conducerea Spitalului Judetean. Sincer, n-am mai pomenit atita desfasurare de forte politice care sa loveasca un singur om. Este vorba de dr. Mihailescu caci el a ajuns, se pare, in opinia unor partide politice, inamicul public numarul 1. Ce a facut atit de rau Mihailescu pe vremea cit a condus Spitalul Judetean, ca sa fie atit de hulit? A externalizat laboratorul, spalatoria si blocul alimentar, a imbunatatit indicatorii spitalului, cit despre asa-zisele datorii pe care le-ar fi lasat in urma, afirmatiile sint gratuite. Sub conducerea lui, Spitalul Judetean nu a acumulat arierate, ci a fost vorba doar despre plati in curs de efectuare. Asta a preluat dr. Pricop de la Mihailescu. La fel de important de mentionat este si faptul ca o sumedenie de controale, comisii si comitete s-au perindat pe la Spitalul Judetean pentru a investiga reclamatii care au inceput sa curga taman dupa ce Alianta DA a ajuns la putere. In acest context, e greu de crezut ca toate au fost "cumparate" de Mihailescu. Asadar, pina acum trebuia sa iasa la iveala si ceva concret, nu numai vorbe aruncate pe la colturi sau in conferinte de presa. Mai mult, in cele 8 luni cit dr. Cristian Pricop a fost la cirma spitalului, putea descoperi eventualele nereguli ale predecesorului sau. In acest context, mi se pare absurda remarca democratei Ana Negoita cum ca Mihailescu a revenit la conducerea spitalului ca sa-si acopere urmele pina la sustinerea concursului de manager. Apropo de concurs, Mihailescu este deocamdata interimar pina in martie, cind ORICINE se poate inscrie in cursa si, daca e capabil, poate cistiga. Sau poate onor politicienii au informatii ca si acest concurs este precum celelalte de prin invatamint sau alte sectoare unde s-a inscris cine a vrut si a cistigat cine trebuia.
Interesant este si cine sint contestatarii "manevrei politice" de schimbare a directorului Pricop si de reinstalare a lui Mihailescu. Cel mai furios s-a aratat senatorul PLD Dan Sabau. Sabau era primul care trebuia sa taca deoarece el este cel care s-a zbatut pe vremea cind era mare si tare in PNL sa-l dea jos pe Mihailescu. Motivul incrincenarii lui Sabau a fost o disputa mai veche cu doctorul Mihailescu legata de contractul de colaborare al senatorului profesor universitar doctor, cu spitalul. Mai precis, Sabau vrea sa vina la fiecare sfirsit de saptamina la Braila, sa opereze si sa fie platit pentru asta la rang de profesor universitar. Asadar, ca si atunci, si acum Sabau are un interes strict material sa nu-l vrea pe Mihailescu la cirma spitalului. De pilda, dr. Cristian Pricop a semnat contractul de colaborare in termenii doriti de senator, contract care acum s-ar putea sa fie pus sub semnul intrebarii de noua comanda a Spitalului Judetean.
Presedintele organizatiei municipale a PD, dr. Ana Negoita, este alt contestatar vehement. Si Negoita are la rindu-i niste interese personale atunci cind critica activitatea lui Mihailescu. Pai, in noiembrie a participat la concursul de ocupare a postului de manager, l-a picat, iar acum si-a anuntat din nou intentia de a candida in martie. Cum Cristian Pricop a anuntat deja ca nu se va inscrie la concurs deoarece il intereseaza mai mult profesia, e limpede ca, din punctul de vedere al lui Negoita, era preferabil fostul director.
Si de parca nu era suficient limbajul aproape violent cu care contestatarii au combatut "problema" in conferinte de presa succesive, PD si PLD il infiereaza si pe primarul Cibu care l-ar fi inscaunat pe Mihailescu si l-ar fi facut la foc automat membru PNL. De altfel, e limpede ca dr. Mihailescu se bucura de sprijinul politic al PNL, doar ministrul Sanatatii este liberal, iar primarul Cibu chiar si-a declarat public sustinerea. Dar care-i problema? Sau mai bine zis care-i diferenta intre aceasta numire si celelalte numiri si schimbari din functii pe la inspectoratul scolar, directii deconcentrate si alte asemenea institutii unde au fost postate persoane pe criterii politice? Personal nu gasesc o alta explicatie acestui circ politic grotesc decit in faptul ca Mihailescu si primarul Cibu sint persoane extrem de dezagreabile pentru Sabau si democrati. Dar parca nici chiar asa!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii