Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Uitaţi de Mamaia, mergeţi la Miami!

În mod sigur, la Miami, care are un grad de ocupare de sub 30%, poţi găsi cazare mai ieftină decât la Mamaia. De exemplu, pentru sâmbăta aceasta, cel mai ieftin tarif de pe Booking.com, era ieri 39 de euro pe noapte. La un motel de o stea, cu nota 5,1 din 10. La Mamaia, cu un grad de ocupare (joi) de 98%, abia dacă găseşti un hotel de 2 stele (nici nu există de o stea) sub 100 de euro pe noapte. La Hotelul Florida, de exemplu, de 3 stele, o noapte de cazare în weekend costă chiar 125 de euro.
Da, teoretic vorbind, premierul are dreptate: la Miami sigur găseşti cazare mai ieftină decât la Mamaia. Dar să fim serioşi: Ponta nu s-a cazat la un motel sau la un hotel prăpădit, aflat la kilometri întregi de plajă (nici măcar nu s-ar fi cuvenit). Ca să nu mai vorbesc de miile de euro plătiţi pentru biletele de avion dus-întors şi pentru croaziera în Caraibe.
Într-adevăr, multe locuri din lumea asta sunt mai ieftine decât litoralul românesc - începând cu Bulgaria, continuând cu Grecia şi terminând cu numeroase locuri exotice din vreun colţ de lume. Dar până acolo nu te teleportezi, ci cheltuieşti chiar mai mult pe transport decât pentru cazare.
Într-adevăr, fiecare este liber să-şi facă vacanţa unde doreşte, când vrea şi unde-şi permite, mai ales pe banii săi. Dar declaraţia lui Ponta, prezentată mai sus, este una dintre acele sute de replici de prost gust, zeflemitoare şi în bătaie de joc avute de premier la adresa celor care îl ascultă şi care au un dram de judecată. O jignire publică, mai ales în condiţiile în care milioane de români pe care îi guvernează de trei ani şi jumătate nu-şi permit nici măcar un weekend pe litoralul românesc, la cort, Miami fiind pe altă planetă. Era unul dintre acele momente în care premierul trebuia doar să-şi ţină gura. O fi vrut să pară spiritual, dar a fost doar aşa cum îl ştim de ani de zile: arogant şi nimic mai mult.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii