Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UE suspenda o parte din sanctiunile impuse Belarusului

UE a decis luni sa suspende pentru sase luni unele sanctiuni impuse Belarusului, permitindu-le unor oficiali, inclusiv presedintelui Aleksandr Lukasenko, sa calatoreasca in spatiul european, a anuntat presedintia franceza a Uniunii Europene, citata de AFP.
Parlamentul European ceruse joi statelor membre UE sa suspende partial sanctiunile impuse Belarusului, in semn de deschidere fata de republica fosta sovietica apropiata de Rusia.
Uniunea a decis sa suspende pentru sase luni interdictiile privind vizele in cazul majoritatii celor 41 de personalitati vizate in prezent, cu exceptia "citorva", responsabili de anumite disparitii in aceasta tara in perioada 1999-2000, si a presedintei comisiei electorale belaruse, Lidia Ermosina, a precizat presedintia franceza.
Presedintele Lukasenko face parte dintre persoanele autorizate din nou sa calatoreasca in UE, a precizat aceasta.
In schimb, toate personalitatile sint in continuare vizate de masura privind blocarea averilor lor.
Aceasta suspendare ar urma sa fie reexaminata in decurs de sase luni, pentru a vedea daca a generat evolutii democratice in aceasta republica fosta sovietica, apropiata de Moscova. Presedintele Lukasenko se afla la putere din 1994, ceea ce i-a atras denumirea de "ultim dictator al Europei".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii