Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UE ar putea livra arme Irakului asediat de extremişti

„Va trebui, într-un fel sau altul, să li se trimită într-un mod sigur (irakienilor, printre care şi kurzilor) materiale care să le permită să se apere şi să contraatace. Vom analiza asta în următoarele zile în strânsă legătură cu europenii", a declarat Laurent Fabius la postul de televiziune France 2. El a răspuns astfel unei întrebări legate de posibilitatea pentru Franţa de a trimite arme luptătorilor kurzi care încearcă să respingă ofensiva jihadiştilor Statului Islamic (SI).
"Chiar în momentul în care vorbim, sunt mii de persoane în masivul Sinjar care, dacă nu li se vor paraşuta alimente, vor muri", a subliniat el. "În două sate sunt mii de persoane încercuite, iar 500 de femei se află într-o închisoare unde sunt ameninţate că vor fi violate. Dacă asta nu se numeşte genocid, nu mai ştiu cum s-ar putea numi", a afirmat Laurent Fabius.
Şeful diplomaţiei franceze a reafirmat că Parisul nu va interveni militar în Irak fără undă verde din partea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi în absenţa unei ameninţări directe la adresa cetăţenilor francezi.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii