Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Udrea spune că nu există niciun pericol pentru coaliţie să piardă majoritatea

Afirmaţiile au fost făcute în contextul explicării rezultatului votului pe proiectul privind disponibilizările în MAI, care a fost respins în cursul săptămânii la Camera Deputaţilor. "Nu pentru că nu susţin Guvernul nu a apărut votul meu înregistrat la Legea MAI, acolo a fost din partea unor colegi, punctul de vedere, cei care nu au apărut că ar fio votat a fost o eroare şi în cazul meu nu-mi explic, probabil că a fost o eroare a sistemului de vot, pe de altă parte minorităţile, pentru că din grupul lor au fost parlamentari care s-au abţinut, şi-au exprimat public susţinerea faţă de guvern, faţă de coaliţie. A fost un moment să zicem de ezitare, dar care a ţinut de opinia şi de punctul de vedere personal al fiecărui parlamentar", a precizat ea.

Cât priveşte eventuala pierdere a majorităţii, Udrea a menţionat că "nu se va întâmpla lucrul acesta". "Există declaraţii ferme atât ale UDMR, UNPR, categoric, dar şi declaraţii ale minorităţilor, că nu există niciun pericol pentru această coaliţie", a subliniat ea.

 

"În acest moment, categoric nu se pune problema schimbării lui Boc de la Guvern"

Elena Udrea a afirmat că în acest moment nu se mai pune problema înlocuirii lui Emil Boc din fruntea Guvernului, iar o eventuală evaluare a activităţii miniştrilor ar putea avea loc pe perioada verii.

Întrebată dacă rămâne deschisă discuţia privind relansarea credibilităţii guvernării prin schimbarea premierului, Udrea a precizat că în prezent nu mai este de actualitate. "În acest moment nu se mai discută despre schimbarea premierului Boc, categoric nu", a răspuns ea.

Udrea a argumentat că, faţă de acum câteva luni când s-a pus problema înlocuirii lui Boc, între timp a apărut "certitudinea că România a ieşit din recesiune şi a intrat pe creştere economică".

În cadrul interviului, Udrea a fost întrebată şi dacă este nevoie de o remaniere a Guvernului, ministrul răspunzând că nevoie este de un ministru al Muncii, în desemnarea căruia se va respecta termenul constituţional.

Elena Udrea a precizat că dacă totuşi, în cadrul analizei periodice a miniştrilor, se va constata că la unele ministere lucrurile se puteau face mai bine, "probabil că se va trece la remaniere". "Nu avem în acest moment nicio discuţie concretă legată de remanierea miniştrilor din Cabinet, însă nici nu este exclus ca lucrul acesta să se întâmple. Depinde de analiza pe care primul-ministru o va face membrilor cabinetului (...) Acest guvern este din toamna trecută. Cred că în această vară premierul ar putea să facă -dar asta depinde de primul-ministru - poate să facă peste vară o analiză a performanţelor membrilor echipei guvernamentale", a mai afirmat democrat-liberala.

Ea a precizat că nu crede că remanierea poate fi interpretată doar ca o încercare de îmbunătăţire a imaginii. "Pe de altă parte, îmi aduc aminte că a fost o opinie a preşedintelui, că deşi unii miniştri nu au comunicat suficient de mult pe măsurile pe care le-au luat, totuşi ministerele şi guvernul şi-au făcut treaba şi au încheiat acordul cu Fondul în termenii normali", a susţinut Udrea.

În privinţa numelor unor eventuali înlocuitori ai lui Emil Boc, întrebată de Mugur Isărescu, Udrea a precizat că "ar fi putut fi o soluţie", dacă acesta ar fi acceptat să conducă un Executiv. Ea a explicat că orientarea permanentă spre oameni de la BNR se datorează credibilităţii acestora.
Categorie articol: 

Comentarii