Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Udrea spune că MDRT trebuie reorganizat

Udrea spune că Executivul a cerut ajutorul Băncii Mondiale pentru o "analiză funcţională" a ministerelor, iar în cadrul MDRT, funcţionarii, cât şi ea personal, le-au explicat reprezentanţilor instituţiei internaţionale problemele şi dificultăţile cu care se confruntă, cerând în schimb soluţii de rezolvare şi eficientizare a activităţii ministerului. "Am discutat cu cei de la BM asupra elementelor pe care eu le consideram ineficiente sau redundante. Printre acestea se numărau suprapunerea programelor ministerului cu cele ale altor ministere peste POR, dar şi nevoia de a eficientiza activitatea instituţiei prin refacerea organigramei şi redistribuirea atribuţiilor angajaţilor", spune Udrea.
Ministrul explică faptul că s-a ajuns la această situaţie deoarece fiecare ministru al Dezvoltării "a simţit nevoia" să adauge câte un program de investiţii, ceea ce a dus la suprapuneri cu alte ministere. "S-a ajuns chiar la suprapuneri între programele cu fonduri guvernamentale şi programele derulate cu fonduri europene", notează Elena Udrea, care precizează că, deşi a încercat prioritizarea investiţiilor derulate prin fonduri UE, au existat proiecte finanţate de la buget de peste un miliard de euro care nu putea fi abandonate.
Mai mult, ministrul susţine că este de acord cu "aproape toate concluziile" raportului Băncii Mondiale, care urmează să fie discutat şi aprobat în Guvern.
Categorie articol: 

Comentarii