Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Udrea speră că opoziţia va da curs invitaţiei preşedintelui la consultări

"PDL susţine modificarea Constituţiei şi reforma administrativ-teritorială şi ne vom prezenta în mod cert la aceste consultări. Din reacţia opoziţiei, este evident că există un consens pe anumite prevederi dintre cele propuse de preţedintele României pe cele două teme şi, ca urmare, sunt convinsă că aceste consultări sunt utile şi pot duce la un rezultat agreat de toată clasa politică. Desigur, dacă opoziţia se va purta cu onestitate", a declarat Udrea pe marginea anunţului preşedintelui Băsescu privind consultările de la sfârşitul lunii iunie.
Democrat-liberala i-a îndemnat pe liderii opoziţiei să întrerupă tradiţia boicotului consultărilor iniţiate de către şeful statului. "Eu nu-mi aduc aminte când opoziţia a venit la consultările iniţiate de Traian Băsescu, dar faptul că acum vorbim de cel mai important proiect pentru România, poate că de data aceasta vor merge la consultări", a adăugat Elena Udrea.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că speră într-un răspuns pozitiv al USL privind consultările, apreciind că, dacă PSD şi PNL au în perspectivă să vină la guvernare, ar trebui să răspundă propunerii de dialog, însă dacă vor să rămână în opoziţie şi după 2012 probabil vor refuza.
"Dacă au în perspectivă să vină la guvernare, cred că ar trebui să răspundă pozitiv unei propuneri de dialog. Dacă decizia este să rămână în opoziţie şi după 2012, sigur, va fi un refuz, pentru că nu te interesează viitorul sau nu eşti atât de responsabil de viitor atunci când îţi propui să rămâi în opoziţie", a spus Băsescu, exprimându-şi însă speranţa că USL va participa la negocierile anunţate pe tema reorganizării administrative ţi a Constituţiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii