Mergi la conţinutul principal

Udrea se şi vede preşedinte. Cristian Preda se teme de o «autodiscreditare» a dreptei

Consiliul Executiv Naţional al PMP va vota o decizie potrivit căreia partidul nu va avea niciun fel de colaborare cu PSD cât timp acesta va fi condus de Victor Ponta şi de "reprezentanţii baronilor PSD", a anunţat joi preşedintele PMP, Elena Udrea.
Udrea a adăugat că nu îl va numi niciodată premier pe Victor Ponta, „după" - nu dacă - va ajunge preşedinte al României.
"Vă asigur că, după ce voi fi preşedintele României, Victor Ponta nu va mai fi prim-ministru şi voi fi cel care îl va trimite pe Victor Ponta acasă", a declarat Udrea la o conferinţă de presă, făcându-se că uită că preşedintele nu poate schimba un prim-ministru după cum îi e pofta, acest lucru fiind făcut de parlament. Ori, în contextul în care premierul va avea o majoritate care să-l susţină, preşedintele - oricare ar fi el - este neputincios.
Mai mult, preşedintele PMP a spus că cere copreşedinţilor ACL, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, să propună acelaşi lucru partidelor lor, respectiv PNL şi PDL.
"Cer să-şi asume că niciodată nu vor colabora cu domnul Victor Ponta, cu domnul Ilie Sârbu, cu PSD, măcar atât timp cât în fruntea acestuia sunt cei care sunt şi astăzi", a spus Udrea.

Voi fi un preşedinte luptător

Candidatul PMP la prezidenţiale a precizat joi că modelul ei de preşedinte este cel de "preşedinte luptător, implicat", că va susţine continuarea reformelor începute în mandatul preşedintelui Traian Băsescu, dar va adăuga personalitatea, caracterul şi proiectele proprii.
"Aş dori să-i mulţumesc pentru susţinerea publică pe care mi-o acordă, acum ca şi în toată cariera mea de om politic.
Ea a spus că va reuşi în proiectele sale cu un prim-ministru "dedicat, cu viziune, care să fie în stare să facă ceva pentru această ţară".
Întrebată dacă Traian Băsescu ar fi o soluţie pentru această funcţie, Elena Udrea a răspuns afirmativ: "Ar fi categoric cel mai bun prim-ministru, dar, aşa cum chiar dânsul a spus, nu este interesat de această funcţie".
Totodată, Udrea a anunţat că lansarea oficială a candidaturii sale la prezidenţiale va fi pe 21 septembrie, în aceeaşi zi cu cea a lui Victor Ponta.
Întrebată de ce a ales această zi, Elena Udrea a răspuns: "Tocmai de-aia, să nu-l lăsăm pe domnul Ponta să aibă o lansare liniştită", menţionând că nu şi-a propus să-l invite pe Traian Băsescu în această campanie.

Cristian Preda tranşează problema

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, joi, că a decis să rămână în Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi s-a pronunţat pentru "un soi de pact de neagresiune" între candidaţii la prezidenţiale din zona de centru-dreapta, adăugând că se teme de o "autodiscreditare" a dreptei.
Preda a precizat, la RFI, că va rămâne vicepreşedinte al PMP, chiar dacă se află "într-o minoritate extraordinară".
"Nici n-o poţi numi minoritate, am fost singur împotriva celorlalţi. Izolare îi putem spune, dar aştept verdictul urnelor, ele ne vor spune cine a făcut evaluarea corectă", a declarat el, referindu-se la poziţia pe care a avut-o în partid în ceea ce priveşte candidatura Elenei Udrea la alegerile prezidenţiale.
Europarlamentarul a comentat şi şansele dreptei la alegerile prezidenţiale, arătând că, în vreme ce în partea stângă există un singur candidat, de cealaltă parte, în zona dreptei, există cinci candidaţi care îşi revendică această sensibilitate politică.
"Lucrurile n-ar arăta rău, dacă toţi cei cinci candidaţi l-ar ataca pe Ponta din cinci unghiuri diferite, dar nu se întâmplă aşa. Îl vedem pe Tăriceanu, care îi trimite bezele premierului, iar ceilalţi patru candidaţi îşi consumă (...) energia mai degrabă pentru a se ataca între ei, decât pentru a-l ataca pe Victor Ponta (...). Mie mi-e teamă ca nu cumva să-i epuizeze efortul pe toţi aceşti candidaţi", a spus Preda.
În acest context, el s-a pronunţat pentru sincronizarea eforturilor dreptei.
"Dacă nu e posibilă o unire a tuturor forţelor de centru-dreapta împotriva candidatului de stânga înainte de testul electoral, atunci măcar să existe o atitudine de cooperare implicită, să existe un soi de pact de neagresiune între candidaţii de centru-dreapta şi nu speranţa oarbă că în turul doi, oricine ar intra, va fi susţinut candidatul dreptei împotriva celui de stânga. Mie mi-e frică de o autodiscreditare a dreptei", a conchis Preda.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro