Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Udrea, dezamăgită de criticile privind organizarea meciului lui Bute

"Gala de box Campion pentru România este, cred eu, cel mai important eveniment sportiv din ţară al ultimilor ani. Spun asta luând în calcul atât magnitudinea evenimentului sportiv, cât şi mediatizarea de care se bucură. Eu nu ştiu ca până acum să mai fi existat o gală de box sau măcar un meci de fotbal în România care să fie preluate de ESPN, Show Time sau HBO. După ruşinea din octombrie de anul trecut, când meciul lui Lucian Bute cu Jesse Brinkley nu a fost nici măcar transmis de vreun post de televiziune din ţară, cred că organizarea uneia dintre cele mai importante gale de box de anul acesta la Bucureşti este un uriaş pas înainte", scrie Udrea pe blogul său.
"Am împuşcat doi iepuri dintr-un foc. Pe de o parte, am reuşit să asociem brandul turistic al României cu un eveniment sportiv vizibil la nivel internaţional. Pe de altă parte, am reuşit să le satisfacem dorinţa românilor de a-şi vedea campionul boxând acasă. Canada îl adoră, canadienii îl consideră al lor, iar noi nu am fost în stare să îi transmitem meciurile. Am îndeplinit şi dorinţa lui Lucian Bute de a boxa în faţa românilor săi şi de a le oferi acestora un spectacol sportiv aşa cum nu au mai văzut până acum", adaugă ministrul.
În acest context, ea le dă o replică celor care au criticat pe diverse considerente organizarea meciului Bute-Mendy şi le transmite că boxerul român se va bate şi pentru ei. "Nimeni, oricât de mult s-ar căzni, nu va putea să mă convingă că ministerul nu ar fi trebuit să ia parte la acest moment, care poate să le redea multora speranţa, dar şi mândria de a fi români. Sincer, îmi pare rău pentru cei care nu se pot bucura de un asemenea regal sportiv şi trebuie să rămână în continuare încrâncenaţi. Măcar atunci când se întâmplă lucruri foarte bune, ar trebui să fim cu toţii foarte uniţi. Închei prin a-mi exprima încă o dată convingerea că românii văd gala de box a lui Lucian Bute ca un eveniment important şi legitim. Că apreciază faptul că există şi semne că ne respectăm valorile. Că sunt mândri să fie reprezentaţi de un sportiv atât de valoros şi apreciat peste hotare. Sunt convinsă că sala va fi plină mâine la meci, că atmosfera va fi extrem de caldă şi că Lucian Bute va boxa cum nu a mai făcut-o până acum, pentru că, pentru prima dată în cariera sa de profesionist, boxează ACASĂ. Nu numai pentru el, ci şi pentru România şi români, inclusiv pentru cei care critică organizarea evenimentului", mai spune ministrul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii