Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Udrea îl sfătuieşte pe Voiculescu să investească în turism

"Turismul are nevoie de investiţii. Statul nu poate suplini aici sectorul privat. Îl poate stimula, îl poate sprijini. Dar problema este lipsa de apetit pentru investiţiile în turism. Primul motiv este criza economică şi modul drastic în care aceasta a afectat toate investiţiile. Apoi dificultăţile întâmpinate de potenţialii investitori în raport cu autorităţile locale. Şi, nu în ultimul rând, politica greşită de privatizare a autorităţilor centrale", susţine ministrul.

Elena Udrea aminteşte şi de guvernarea PSD din 2000-2004, care, spune ea, "a privatizat fără să ţină cont de nevoile turismului". "Zeci de hoteluri au fost luate pe nimic şi folosite drept ipotecă pentru credite de zeci de milioane. Acum sunt într-o stare avansată de degradare şi nu pot primi turişti, fiind închise de controalele MDRT. Adevăraţii investitori în turism au de suferit din cauza comportamentului acestor agenţi economici, care flutură dreptul constituţional de proprietate. Am promovat cu mare opoziţie o lege a exproprierilor şi sperăm să le luam hotelurile înapoi", explică democrat-liberala.

Ministrul consideră că atragerea de investitori în turism trebuie să fie unul din obiectivele importante ale Guvernului, fiind o prioritate pentru MDRT. "Statul încă deţine în proprietate o mulţime de structuri de cazare şi de agrement, pe care însă le manageriază dezastruos de cele mai multe ori, aşa cum se întâmplă de fiecare dată când se amestecă în administrare. Directorii puşi politic sunt, în cele mai multe cazuri, fie interesaţi de a-şi crea avantaje proprii, fie nu se pricep să conducă o afacere în turism. De aceea susţin categoric vânzarea, în modul cel mai transparent posibil şi corect economic, a activelor pe care statul le mai deţine. Cu condiţia fermă ca potenţialii cumpărători să aibă obligativitatea să investească în modernizarea obiectivului şi să facă turism", spune Udrea.

"Îl sfătuiesc şi pe Voiculescu să investească în turism banii pe care îi cheltuie plătind salarii celor care pe care i-a programat să toace orice lucru bun care se face în ţara asta şi pe oricine care vrea să o mişte din loc, bani pe care, de altfel, i-a câştigat pe spinarea statului. Dar să nu repete experienţa lui Vântu, care a luat pe nimic hotelurile şi bazele de agrement din Deltă şi le-a lăsat în paragină acum! Deci, să distrugi este simplu, să fii în stare să construieşti ceva este mai greu!", încheie democrat-liberala.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii