Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UDMR vrea să încheie un acord cu PNL pentru susţinerea unui candidat în turul II şi a lui Johannis

"Consiliul Permanent al UDMR susţine încheierea unui acord cu PNL în ceea ce priveşte o colaborare sau cooperare cât mai strânsă, o consultare permanentă privind actuala perioadă politică atât în ceea ce priveşte turul II al prezidenţialelor, cât şi în ceea ce priveşte formarea unui nou Guvern şi a unei majorităţi parlamentare care să susţină viitorul Guvern", a declarat liderul UDMR.

Anterior, Marko Bela anunţase că UDMR doreşte formarea unei majorităţi guvernamentale în jurul lui Klaus Johannis.

Marko a precizat că decizia privind susţinerea unui candidat unic - liberalii au anunţat deja că îl susţin pe Mircea Geoană - va fi luată numai după ce va fi consultat şi PSD. "Noi nu vom lua o astfel de decizie înainte de a mai discuta şi cu colegii din PSD. Deci astăzi putem tranşa câteva lucruri importante: colaborarea cu PNL şi, mai ales, susţinerea aceleiaşi persoane pentru funcţia de prim-ministru", a spus el.

Întrebat de ziarişti cum va explica electoratului UDMR susţinerea lui Mircea Geoană după ce PSD nu a acceptat intrarea Uniunii la guvernare, în iarna lui 2008, Marko a declarat că UDMR are atât un trecut negativ, cât şi pozitiv cu toate formaţiunile parlamentare. Excepţie face, potrivit lui Marko, relaţia cu PNL, cu care a avut o bună colaborare şi în Guvern, dar şi în opoziţie. "Avem ce reproşa şi PDL, şi PSD, încearcă şi ei să ne reproşeze câte ceva, dar în acest moment, la urma urmei, suntem compatibili cu toate formaţiunile din Parlament", a declarat el.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii