Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UDMR nu a răspuns oficial până acum apelului USL

"Atunci când sesiunea va debuta, PNL va face tot ce stă în putinţa sa pentru a grăbi îndepărtarea de la putere a actualului Guvern şi a PDL. Nu depinde în întregime de noi, nici de USL, dar nu există niciun fel de dubiu in legătură cu voinţa noastră de a face acest lucru cât mai repede se poate. UDMR a primit de mai multă vreme apelul nostru pentru discuţii, în legătură şi cu situaţia politică, şi cu problemele guvernării, legea electorală, reorganizarea administrativă, nu am primit un răspuns oficial până acum, e decizia şi responsabilitatea de până acum ale UDMR", a afirmat Antonescu. El a subliniat că PNL va face tot ce îi stă în putinţă, "până în ultima zi înainte de alegeri, pentru a cruţa România de cea mai nefericită şi coruptă guvernare pe care a cunoscut-o această ţară".
Întrebat dacă ar interpreta decizia UDMR de a numi un nou ministru la Sănătate, drept un refuz al Uniunii pentru USL, Antonescu a precizat că numirea unui ministru al Sănătăţii de către Uniune nu e decisivă în această chestiune. "Chestiunea pe care noi am solicitat-o UDMR e mai amplă, propunerile pentru Ministerul Sănătăţii ţin de economia internă a coaliţiei de guvernare. Problema noastră e dacă şi când UDMR înţelege că face parte dintr-o coaliţie care face rău ţării şi care nici pentru UDMR nu va aduce beneficii de vreun fel. Cu fiecare zi care trece, şi din toamnă intrăm în linie dreaptă, e o numărătoare inversă şi pentru UDMR, dar e o decizie pe care o ia şi UDMR", a spus liderul PNL.
Liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu au invitat atât UDMR, cât şi minorităţile naţionale la dialog pe tema modificării Constituţiei, dar şi a altor proiecte legislative. La mijlocul lunii iulie, liderul UDMR, Kelemen Hunor, anunţase că formaţiunea sa va răspunde pozitiv acestei invitaţii.
Categorie articol: 

Comentarii