Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UDMR nu acceptă opt judeţe mari

"Noi nu suntem de acord, am spus că nu susţinem această variantă cu opt judeţe. Noi susţinem varianta pe care am depus-o în Parlament ca proiect de lege, şi asta va fi poziţia noastră pe care o vom avea şi în continuare", a precizat el. Mate spune că PDL nu a prezentat partenerilor de guvernare "un text, un proiect de lege concret", ci "doar ce a fost prezentat şi în presă".
La rândul său, vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, ieri, la un eveniment despre mediu, că luna aceasta vor fi mai multe runde de discuţie pe tema reorganizării. El a adăugat că în chestiuni atât de importante "nu se pot lua decizii de pe o zi pe alta". Prezentă la acelaşi eveniment, preşedinta Comisiei de administraţie din Cameră, Sulfina Barbu, a afirmat că se pot discuta variantele partenerilor de coaliţie de la UDMR, dar să nu fie mai mult de 12 regiuni.
Coaliţia a discutat ieri pentru prima oară subiectul reorganizării teritoriale, însă nu s-a ajuns la un consens, spun surse parlamentare. UDMR s-a arătat reticentă încă de săptămâna trecută faţă de proiectul PDL, unii parlamentari spunând public că ar vota o moţiune de cenzură dacă Executivul îşi va asuma răspunderea pe lege.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii