Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UCRAINA. Războiul a ajuns în faza schimbului de prizonieri: 10 paraşutişti ruşi contra a 63 de soldaţi ucraineni

Zece paraşutişti ruşi capturaţi în Ucraina în urmă cu o săptămână s-au întors duminică în ţara lor, în schimbul eliberării unor prizonieri ucraineni din Rusia, relatează presa rusă, citată de Mediafax. Duminică dimineaţă, paraşutiştii ruşi au fost conduşi la postul de frontieră Nehoteievka şi au fost predaţi autorităţilor ruse.
Rusia a eliberat în schimb 63 de soldaţi ucraineni care au intrat pe teritoriul său miercuri, fugind de luptele care se intensifică în estul Ucrainei între rebelii proruşi şi forţele ucrainene. "Discuţiile nu au fost uşoare, dar bunul simţ a prevalat şi totul s-a încheiat cu bine", a declarat comandantul adjunct al paraşutiştilor, generalul Alksei Ragozin, referindu-se la schimbul de prizonieri.
Kievul a difuzat mărturii filmate ale paraşutiştilor capturaţi în estul Ucrainei, o primă probă materială a participării forţelor armate ruseşti în confruntările armate din zonă. Capturarea paraşutiştilor şi informaţiile despre funeralii secrete în apropierea unor baze militare ruse au sporit suspiciunile privind implicarea soldaţilor ruşi în contraofensiva rebelilor separatişti din Ucraina.
Rusia a continuat să dezmintă orice implicare militară în estul Ucrainei, unde NATO a acuzat-o joi că a trimis peste 1.000 de soldaţi şi că a mobilizat alţi 20.000 în apropiere de frontieră.
Like / Share

Comentarii