Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ucis cu o lovitura de pumn

Incarcerat in baza unui mandat de arestare preventiva emis in lipsa, intrucit s-a sustras urmaririi penale, Catalin Barbu, 21 de ani, a fost cercetat si dat pe mina instantei de judecata, pentru comiterea infractiunii de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte (LCM).
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul Judetean, in ziua de 1 septembrie a. c., ora 19.45, Politia a fost sesizata telefonic in legatura cu o agresiune petrecuta pe strada Tineretului, chiar in fata blocului A46, victima fiind locatarul Nicolae P. Politistii au primit un singur indiciu, anume ca a fost vorba de doi agresori care au parasit in graba zona, cu autoturismul Mercedes gri metalizat, BR-06-EWO, al carui proprietar - avea sa se afle mai tirziu - nu era altul decit Titi Sgircitu. La locul faptei, au fost gasite urme de singe, precum si victima Nicoale P., care era in coma de gradul III. Barbatul a fost transportat, initial, la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, apoi la Spitalul Clinic de Urgenta "D. Bagdasar Arseni" din Bucuresti, unde a decedat in noaptea de 3/4 septembrie.
Ce se intimplase de fapt? In ziua respectiva, precizeaza reprezentantul acuzarii, inculpatul Catalin Barbu se plimba cu masina lui Titi Sgircitu, la volan fiind un apropiat al acestuia, Ionut Agheboaie. La ora 19.00, el a fost apelat telefonic de catre o prietena, Meluta Cirlan, originara din satul Lacu Sarat, care i s-a plins ca, in drum spre sora sa, pe strada Tineretului, a fost batuta de un barbat necunoscut. Motivul? Fiul ei in virsta de 7 ani lovise cu piciorul catelul pe care necunoscutul il plimba in jurul blocului. La scurt timp, Barbu a sosit la locul indicat si s-a intilnit cu Meluta. Femeia i l-a indicat pe cel care, chipurile, o batuse, si care se afla la circa 3-4 metri distanta, pe trotuar. Fara nici o avertizare, inculpatul s-a dus direct la Nicolae P. si l-a lovit puternic cu pumnul in figura (la autopsie, vor fi identificate fracturi ale piramidei nazale). Luat prin surprindere, barbatul s-a dezechilibrat si a cazut. In cadere, s-a sprijinit de capota spate a unei masini parcate, apoi a cazut pe spate, lovindu-se puternic cu capul de creasta bordurii. Nicolae P. a intrat instantaneu in coma. Vazind ce-a facut, batausul a dat bir cu fugitii, spunindu-i lui Agheboaie, care era la volan, sa paraseasca repede zona. Cei doi au abandonat masina lui Sgircitu in statia Petrom de pe Buzaului, apoi au urcat in autoturismul inculpatului, un Renault cu numarul B-21-LDV, demarind in tromba. "Cred ca l-am omorit", i-a spus agresorul prietenului sau, pe drum.
Pina pe 8 septembrie, autorul agresiunii a stat ascuns, dupa ce, pe 4 septembrie, citise in ziarul "Obiectiv" ca Nicolae P. a decedat in spital. Intre timp, pe numele lui Barbu, Tribunalul Braila emisese mandat de arestare preventiva in lipsa, pentru loviri cauzatoare de moarte (LCM). Instanta urmeaza sa se pronunte.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii