Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ucigaşul din cartier Brăiliţa, încă o lună de arest

zilele trecute, Tribunalul Brăila a dispus prelungirea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Militaru Costel, până la data de 24 aprilie • bărbatul a contestat soluţia primei instanţe

 

Acuzat că a ucis un om în mijlocul străzii, inculpatul Militaru Costel adună lunile de arest. În urmă cu câteva zile, magistraţii Tribunalului Brăila au admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpatului cercetat pentru infracţiunea de omor prevăzută de art. 188 alin. (1) Cod penal. S-a dispus prelungirea pe o durată de 30 zile, începând cu data de 26 martie 2019 până la data de 24 aprilie 2019, inclusiv. Inculpatul Militaru avea dreptul să formuleze contestaţie în 48 de ore de la pronunţarea soluţiei, astfel că a şi făcut acest lucru, după cum se arată pe site-ul instanţei. La Curtea de Apel Galaţi s-a dat decizia finală: acuzatul rămâne în continuare în spatele gratiilor. “Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Militaru Costel împotriva încheierii din data de 22.03.2019 a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Brăila. Obligă pe contestatorul-inculpat Militaru Costel la plata către stat a sumei de 150 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă”, este soluţia pronunţată de instanţa superioară.

Crima din Brăiliţa a fost comisă în seara de 25 noiembrie 2018. După o ceartă izbucnită în stradă, un bărbat de 41 de ani - Mihai Stănică, zis “Budală”, a fost înjunghiat cu un cuţit, direct în inimă. El nu a mai scăpat cu viaţă. Atacul  sângeros s-a produs chiar în poarta unui localnic din cartierul Brăiliţa, la intersecţia străzilor Dumbrava Roşie cu Valea Călugărească. O ambulanţă s-a deplasat la faţa locului, însă medicii nu au mai putut decât să constate decesul. Trupul neînsufleţit al victimei a fost transportat la Morgă. Poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale au început imediat cercetările şi, în scurt timp, l-au reţinut pe suspectul de crimă. Era vorba despre Militaru Costel, de 37 de ani, care a ajuns la arest.

La acest moment, ancheta este în curs la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Procurorul de caz nu a dispus încă trimiterea în judecată a inculpatului acuzat de infracţiunea de omor.
Categorie articol: 

Comentarii