Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ucigaşul din Brăiliţa ar vrea o pedeapsă mai blândă

inculpatul Militaru Costel a cerut schimbarea încadrării juridice a faptei în infracţiunea de omor cu reţinerea scuzei provocării, sperând că astfel va primi o pedeapsă mai blândă • zilele trecute, judecătorii Tribunalului Brăila i-au dat veşti proaste ucigaşului: s-a respins cererea formulată, astfel că judecata continuă pentru omor

 

Speră la o pedeapsă mai blândă, asta deşi a ucis un om. Inculpatul Militaru Costel a cerut schimbarea încadrării juridice a faptei în infracţiunea de omor cu reţinerea scuzei provocării. Ucigaşul a încercat în zadar să îi convingă pe judecători că, de fapt, a fost provocat de victimă şi că a acţionat în consecinţă.

Zilele trecute, Tribunalul Brăila i-au dat veşti proaste ucigaşului, cererea formulată fiind respinsă. “În baza art. 386 Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiată cererea de schimbare a încadrării juridice din infracţiunea prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal (n.r - omor), în infracţiunea prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 75 alin. 1 lit. a) Cod penal (reţinerea scuzei provocării), formulată de inculpatul Militaru Costel prin apărătorul său. Cu apel”, este soluţia instanţei. Dosarul în care inculpatul Militaru este judecat pentru infracţiunea de omor este pe rolul Tribunalului Brăila, următorul termen fiind stabilit pentru data de 22 noiembrie.

În primăvara acestui an, procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Militaru Costel, în vârstă de 37 de ani, cu antecedente penale, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de omor. După cum se arată în rechizitoriu, inculpatul Militaru Costel şi victima, Mihai Stănică, au locuit în cartier Brăiliţa, iar de-a lungul timpului între cei doi s-a creat o stare conflictuală. Victima era cunoscută ca fiind o persoană care consuma frecvent alcool, iar pe fondul stării de ebrietate crea conflicte verbale şi fizice. Pe de altă parte, arată procurorul, inculpatul purta în mod curent, uneori legat de cadrul bicicletei pentru a fi vizibil, un cuţit cu lungimea de 40 cm, din care lama 26 cm. După cum a stabilit procurorul, în ziua de 25 noiembrie 2018, victima l-a insultat pe un  martor pe stradă, ceea ce a determinat o reacţie din partea bărbatului în cauză, a fratelui său, dar şi a inculpatului Militaru Costel, care era văr cu cei doi. Aceştia au agresat victima în faţa locuinţei sale. Concubina lui Stănică a apelat serviciul unic de urgenţe, la faţa locului deplasându-se un echipaj de poliţie care a aplicat sancţiuni contravenţionale pentru cei implicaţi în conflict.

În jurul orei 21.00, inculpatul şi victima s-au întâlnit din nou la intersecţia străzilor Dumbrava Roşie şi Valea Călugărească, iar între cei doi a reizbucnit conflictul, mult mai violent. “Inculpatul Militaru Costel i-a aplicat victimei o lovitură cu cuţitul în toracele anterior stâng, creând o plagă penetrantă profundă. Bărbatul înjunghiat a încercat să se îndepărteze, ba chiar să riposteze cu un cuţit pe care îl avea asupra sa, însă după câţiva metri a căzut în spaţiul verde de lângă un imobilul situat pe strada Dumbrava Roşie nr. 161, unde a decedat”, au stabilit anchetatorii. După agresiune, atacatorul a pătruns într-un imobil de pe strada menţionată, unde proprietarul îi permitea să locuiască într-o baracă, şi a ascuns cuţitul sub o placă din beton. Bărbatul înjunghiat a fost descoperit de o femeie care locuia în zona unde s-a produs omorul. Pe 26 noiembrie 2018, suspectul Militaru Costel, care fusese săltat de poliţişti, a fost arestat preventiv. Acesta se află şi acum tot în spatele gratiilor.
Categorie articol: 

Comentarii