Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ucigaşii din Vişani, 60 de ani închisoare. Definitiv.

* recent, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au respins apelurile formulate de inculpaţii Muti Marian, Muti Valentin şi Muti Emilian, împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Brăila la sfârşitul lui 2019 * inculpaţii au rămas cu pedepsele din primă instanţă, respectiv 22, 20 şi 18 ani închisoare pentru infracţiunea de omor, în total 60 de ani * oribila crimă din Vişani a fost comisă în luna august 2018 pe drumul judeţean 203A, ce leagă comuna Vişani de satul Câineni Băi

 

 

 

Ucigaşii din Vişani nu au reuşit să obţină pedepse mai blânde la instanţa superioară. Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au respins apelurile formulate de inculpaţii Muti Marian, Muti Valentin şi Muti Emilian, împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Brăila la sfârşitul lui 2019. Inculpaţii au rămas cu totalul de 60 de ani de închisoare. Oribila crimă din Vişani a fost comisă în luna august 2018 pe drumul judeţean 203A, ce leagă comuna Vişani de satul Câineni Băi, victime fiind doi vânzători de sare şi var, dintre care unul a murit. „Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de inculpaţii Nazâru Ştefan, Muti Marian, Muti Valentin şi Muti Emilian, împotriva sentinţei penale nr. 256/15.11.2019 pronunţată de Tribunalul Brăila. Menţine starea de arest a inculpaţilor Muti Emilian, Muti Marian şi Muti Valentin, şi deduce reţinerea şi arestarea preventivă a acestora de la data de 29.08.2018 la zi, respectiv 13.03.2020. In baza art. 275 alin.2, 4 cod proc.penală obligă pe fiecare dintre inculpaţii apelanţi la plata a câte 150 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, este soluţia pronunţată de CA Galaţi, în urmă cu o lună.

Reamintim că, în noiembrie 2019, judecătorii Tribunalul Brăila au dat sentinţa în dosarul oribilei crime din Vişani, faptă de o violenţă extremă comisă în luna august 2018 pe drumul judeţean 203A, ce leagă comuna Vişani de satul Câineni Băi. Inculpaţii Muti Marian, Muti Valentin şi Muti Emilian au primit pedepse de 22, 20 şi 18 ani închisoare pentru infracţiunea de omor. Nazâru Ştefan, pădurarul din Vişani acuzat de infracţiunea de nedenunţare, care aflase despre omorul comis de inculpaţi şi nu a spus nimic, a scăpat cu o amendă penală. Victime ale spoitorilor Muti au căzut doi comercianţi de sare şi var, tată şi fiu, din judeţul Buzău, care au intrat în conflict cu aceştia. Unul dintre bărbaţi, în vârstă de 65 de ani, a fost lovit cu bâtele în mod repetat, apoi agresorii s-au urcat efectiv cu piciorele pe el şi i-au rupt coastele, ceea ce i-a adus sfârşitul.

 Muti Valentin, zis “Baiaca”, Muti Marian, zis “Urecheatul” şi Muti Emilian, zis “Cocina”, acuzaţi de comiterea infracţiunilor de omor şi lovire sau alte violenţe au încasat condamnări grele.  Fiecare dintre cei trei ucigaşi a primit în jur de 20 de ani de închisoare. Ucigaşii din Vişani au fost trimişi în judecată de procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în noiembrie 2018. Dosarul a fost înregistrat pe rolul instanţei şi s-a dat startul procesului.

După cum v-am informat, bătaia soră cu moartea s-a produs în seara de 26 august 2018, pe drumul judeţean 203A, ce leagă comuna Vişani de satul Câineni Băi. A izbucnit o ceartă între victime şi agresori, apoi totul a explodat. În seara respectivă, membrii familiei Muti plecaseră cu două căruţe către domiciliul unei tinere din localitatea Plăşoiu, care fusese cerută în căsătorie de un spoitor, după tradiţiile specifice în comunităţile de romi. Pe drumul de întoarcere, inculpaţii au oprit căruţele în zona unde se aflau vânzătorii de sare, pentru a-şi face nevoile, numai că li s-a atras atenţia cu privire la locul ales. De aici a izbucnit totul. Chiar dacă au plecat spre case, Valentin, Marian şi Emilian Muti, înarmaţi cu bâte şi o furcă, au revenit apoi la buzoienii care deja se puseseră la odihnă şi i-au lovit fără milă. În acea seară, victima de 65 de ani se culcase pe o plapumă întinsă lângă căruţă, în timp ce fiul, Marian Negrea, de 41 de ani, s-a culcat în căruţă. Bărbatul de 65 de ani nu a mai scăpat cu viaţă.

După ce i-au luat viaţa omului, spoitorii Muti au plecat de la faţa locului, însă mai întâi au ascuns furca, toporul şi cele două bâte într-o colibă de pe câmp. În urma unei anchete de amploare a poliţiştilor şi procurorilor, principalii suspecţi au fost prinşi şi duşi în spatele gratiilor. Ei îşi petrec acum ani buni la închisoare.

 
Categorie articol: 

Comentarii