Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ucigaşii bătrânei din Vişani, în faţa instanţei

La aproape şase luni de la oribila crimă de la Vişani, cei cinci tineri de etnie romă acuzaţi că i-au luat viaţa unei bătrâne de 76 de ani, pentru un telefon mobil şi opt păsări, au fost trimişi în faţa instanţei. După cum precizează Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Marius Anton (25 de ani), Isofache Ţîrel (24 de ani), Silviu Toma (24 de ani), Sebastian Anton (23 de ani) şi Robert Tăndălache (20 de ani). Indivizii vor fi judecaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor deosebit de grav, tâlhărie, violare de domiciliu şi furt calificat. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 5 spre 6 martie, inculpaţii au pătruns fără drept în locuinţa victimei, Persia S. (în vârstă de 76 ani), care locuia singură în localitatea Vişani, cu scopul de a o deposeda de bani. "Întrucât victima nu s-a conformat solicitărilor inculpaţilor, pentru a o determina să le dea banii, inculpaţii i-au adresat mai întâi ameninţări cu moartea, apoi au exercitat asupra acesteia violenţe, lovind-o în mod repetat cu un ciocan, un scaun cu schelet metalic, un fragment de lemn, precum şi cu pumnii şi picioarele. După aproximativ o oră, cei cinci inculpaţi şi-au abandonat victima în propria locuinţă, în stare de agonie din pricina multiplelor leziuni pe care i le cauzaseră, şi au plecat cu banii şi bunurile sustrase. Victima a decedat, trei zile mai târziu, într-o unitate spitalicească", se arată în comunicatul remis de Parchet.
S-a stabilit că din imobilul victimei atacatorii au sustras un telefon mobil cu încărcătorul aferent, 8 păsări, alte bunuri şi suma de 2 lei. Iniţial, bătrâna a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila şi, ulterior, transferată la Spitalul Judeţean Galaţi unde, în dimineaţa zilei de 9 martie, a decedat din cauza leziunilor suferite prin agresiune. Ea nu a apucat însă să le dea niciun indiciu anchetatorilor cu privire la identitatea autorilor, lucru ce i-a pus pe aceştia în mare dificultate. Timp de trei zile, forţe impresionante de poliţişti au "periat" localitatea şi au adunat probe ce i-au ajutat să facă un cerc de suspecţi, pentru rezolvarea cazului fiind nevoie şi de sprijinul SRI. Oamenii legii au descins în mai multe locuinţe din comună, reuşind astfel să dea de urma principalilor suspecţi: cinci romi care au băgat groaza în localnicii din Vişani. Poliţiştii spun că nu au mai avut de-a face cu o faptă de o asemenea gravitate, de aproximativ 10 ani, referindu-se la numărul mare de autori comparativ cu victima, care locuia singură şi a fost practic în
imposibilitatea să se apere. De asemenea, din cercetări a mai reieşit că, în aceeaşi noapte, nemultumiţi de valoarea bunurilor sustrase de la bătrână, inculpaţii au pătruns şi în curtea altei persoane, de unde au sustras şapte păsări.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii