Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ucigaşi în familie

* acuzat că i-a tăiat gâtul fratelui său, care venise tocmai de la Suceava pentru a-l vizita, inculpatul Viorel T., din comuna Traian, a fost trimis în judecată de procurori * dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila, iar magistraţii au dat sentinţa luna trecută * ucigaşul a primit 12 ani închisoare pentru infracţiunea de omor în condiţii de violenţă în familie * pedeapsa nu este definitivă, în cauză fiind deja formulat apel * acesta nu este singurul caz de omor în familie, o septuagenară fiind acuzată că, în luna februarie, şi-ar fi ucis fratele în propriul apartament, prin sufocare

 

 

 

Condamnare grea pentru ucigaşul de frate: 12 ani închisoare. Bărbatul din localitatea Traian, acuzat de infracţiunea de omor în familie a fost trimis în faţa instanţei. Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Viorel T., dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila. Acuzatul a fost cercetat în stare de arest preventiv. Instanţa a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, fiind respinse excepţiile invocate în cauză. S-a dispus începerea judecăţii. Inculpatul şi-a primit recent pedeapsa. Acesta nu este singurul caz de omor în familie, o septuagenară fiind acuzată că, în luna februarie 2020, şi-ar fi ucis fratele în propriul apartament, prin sufocare. Suspecta a ajuns în spatele gratiilor. Procurorii continuă ancheta în acest caz.

 

Luna trecută, în data de 13 aprilie, judecătorii Tribunalului Brăila au dat condamnarea cu acord de recunoaştere a vinovăţiei în cazul omorului din localitatea Traian. Prima instanţă i-a aplicat inculpatului T. Viorel, arestat preventiv în cadrul Penitenciarului Galaţi, pedeapsa principală de 12 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor în condiţii de violenţă în familie.

Interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor, pe o perioadă de 4 ani, după executarea pedepsei închisorii de 12 ani. Deduce, din pedeapsa principală a închisorii care a fost aplicată inculpatului, durata reţinerii şi a arestării preventive de la data de 17.08.2019 la zi. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului. Ia act că Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila nu a exercitat acţiunea civilă în procesul penal. Admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila şi obligă inculpatul să plătească acestei părţi civile suma de 1.221,86 lei reprezentând contravaloarea serviciilor de asistenţă medicală de urgenţă şi transport sanitar acordate victimei T. Marcel şi inculpatului. Obligă inculpatul să plătească părţii civile T.C. suma de 25.000 euro reprezentând daune morale. Obligă inculpatul să plătească părţii civile T.T. suma de 15.000 euro daune morale, părţii civile T.T. suma de 15.000 euro, părţii civile T.B. suma de 15.000 euro reprezentând daune morale, părţii civile T.A. suma de 15.000 euro daune morale. Obligă inculpatul la plata sumei de 3.076 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu apel”, este soluţia pronunţată de Tribunalul Brăila la data de 13 aprilie.

Dosarul se află acum înregistrat la Curtea de Apel Galaţi unde se va da sentinţa finală.

 

Acuzaţiile procurorilor

 

Crima de la Traian a avut loc anul trecut, în perioada minivacanţei de 15 august. În urma unei dispute aprinse, bărbatul şi-a omorât fratele care venise să-l viziteze. Victima călătorise de la Suceava în localitatea brăileană Traian, alături de soţie şi copii, pentru a-şi vedea rudele, profitând de zilele libere. Sâmbătă, între bărbatul mutat la Suceava şi fratele său s-a iscat o ceartă, iar acesta din urmă a pus mâna pe un cuţit şi i-a tăiat gâtul. A fost solicitat imediat un echipaj medical, însă era deja prea târziu, pentru că bărbatul murise între timp.

Viorel T., fratele agresor, a fost reţinut de poliţişti şi prezentat instanţei de către procurorul criminalist cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii Tribunalului Brăila au admis cererea, iar bărbatul a ajuns în spatele gratiilor.

 

Femeie acuzată că şi-a ucis fratele

 

Omorul de la Traian nu este singurul caz de acest gen produs în familie. Anul acesta, în luna februarie, o brăileancă a fost acuzată că şi-ar fi ucis fratele în propriul apartament. O septuagenară din municipiu este bănuită că ar fi comis fapta care i-a adus sfârşitul fratelui său, în locuinţa din cartier Obor. La jumătatea lunii februarie, femeia de 72 de ani D. M. ar fi anunţat iniţial că şi-a găsit fratele de 70 de ani mort în locuinţă. Poliţiştii şi procurorii au reţinut-o pe femeia care era suspectă de infracţiunea de omor. Numai că, instanţa nu a dispus arestarea acesteia, ea fiind cercetată sub control judiciar. La scurt timp însă, măsura a fost înlocuită cu arest preventiv, ultima prelungire fiind dispusă la data de 5 mai.

Din anchetă a rezultat faptul că, la data de 18 februarie, un bărbat de 70 de ani, respectiv fratele inculpatei, a fost găsit decedat ca urmare a unei acţiuni de sufocare- strangulare a gâtului. Potrivit anchetatorilor, poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că bărbatul ar fi decedat la domiciliu. S-a stabilit că acesta locuia cu sora sa de 72 de ani, bănuită de comiterea infracţiunii de omor. Cu ocazia efectuării necropsiei s-a constatat că moartea victimei a fost violentă. Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei arestarea preventivă a inculpatei M.D cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de omor în condiţii de violenţă în familie. Judecătorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar în perioada 22 februarie - 21 martie, apoi măsura a fost înlocuită după contestaţia formulată de procurori.

 
Categorie articol: 

Comentarii