Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Turul Romaniei pe bicicleta, cu un singur picior

Desi si-a pierdut un picior in urma unui accident, Ioan Anghel Ardelean, in virsta de 29 ani, din Sighetu Marmatiei lupta zi de zi pentru a-si realiza visele pentru el, dar si pentru ca doreste foarte mult sa dea un impuls si speranta celor aflati in situatia sa. Pentru a demonstra ca "se poate", tinarul a pornit intr-un tur al Romaniei cu bicicleta, in cadrul caruia va parcurge peste 2.000 de km.
Traseul a inceput pe data de 20 septembrie si se va incheia, probabil, pe 9 octombrie. Marti seara, tinarul a ajuns la Braila. El a innoptat in orasul nostru, iar ieri dimineata a plecat spre Constanta.
Turul Romaniei va fi parcurs in 16 etape, fiecare cuprinzind parcurgerea a cite 100 km/zi. In drumul sau, sighetanul este insotit de un cameraman, asistenta medicala si de un reprezentant al PLD din Sighetul Marmatiei. Turul este realizat sub egida PLD Romania, cu sprijinul organizatiei judetene PLD Maramures si Organizatiei municipale Sighetu Marmatiei precum si cu ajutorul direct al senatorului Gheorghe Flutur. Deviza actiunii este "Invingatorul destinului". De asemenea, PLD a sponsorizat aceasta actiune cu aproximativ 100.000 lei pentru combustibil, piese de schimb, echipament individual, cazare si alimentele necesare pentru patru persoane. De la Braila, tinarul va pleca la Constanta, avind urmatoarele opriri: Macin-Isaccea-Tulcea-Babadag. Ca planuri de viitor, tinarul intentioneaza sa plece pina la Bruxelles iar apoi sa efectueze un ocol al Globului avind ca "prieten" tot bicicleta. "Este un plan de multi ani pe care acum l-am pus in practica, am fost ajutat de citiva oameni de la ziarul “Glasul Maramuresului” si de domnul Flutur. Eu cred ca tara noastra e cea mai frumoasa vazuta de pe bicicleta. Vreau sa-mi demonstrez mie in primul rind ca se poate, pe urma persoanelor din jur si in special persoanelor cu handicap. Drumul de pina acum a mers foarte bine, si nu au fost nici un fel de probleme", a declarat tinarul Ioan Anghel Ardelean, plin de energie, dupa 700 km parcursi in 7 zile.
Nefericitul incident, in urma caruia Ioan si-a pierdut piciorul, s-a petrecut in urma cu 11 ani cind, fugind sa prinda un tren, a alunecat si a cazut chiar intre sinele de cale ferata, iar rotile trenului i-au sectionat un picior. In ciuda faptului ca a trait o experienta traumatizanta, tinarul a avut puterea sa depaseasca momentul, incepind o noua viata. Desi multi sint descurajati de o asemenea situatie, el doreste sa fie un exemplu de curaj. Ioan Anghel Ardelean ofera astfel o lectie de viata.
Categorie articol: 

Comentarii