Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Turneul de la Galati a incheiat seria partidelor de verificare ale handbalistelor brailene

HC Dunarea Braila a participat la Galati, in week-endul trecut, la ultimul turneu de verificare inaintea startului turului Ligii Ntionale de handbal feminin programat a incepe pe 10 septembrie.
Handbalistele brailene au pierdut primul meci in fata echipei gazda, Otelul, cu 34-25, insa in acest meci antrenoarea Alexandrina Soare a folosit o echipa total diferita de cea de baza, singurele titulare utilizate fiind portarul Goldic, Hirtopeanu si Horobet. Celelalte jucatoare care au evoluat au fost Arbunea, Lupu, Iurciuc si Andrei, aceasta din urma evoluind pe postul de pivot.
Aceeasi echipa a avut o evolutie remarcabila in prima repriza a partidei cu HCM Roman, in fata careia la pauza avea un avantaj de 6 goluri, 16-10. Victoria a revenit insa formatiei romascane cu scorul de 28-27.
"In meciul cu HCM Roman am ratat cel putin 15 ocazii, de unu la unu cu portarul advers. Am constatat o lipsa de concentrare si o superficialitate in abordarea unor faze importante la majoritatea jucatoarelor", a declarat profesoara Alexandrina Soare.
Cu toate ca in acest turneu s-a confruntat cu numeroase accidentari, portarii Dafinoiu si Vasile, Patru, Tomuleanu, Moroianu si Asandei, antrenoarea echipei brailene a alcatuit o echipa apropiata celei de baza in prima repriza a meciului cu HC Piatra Neamt dupa care a introdus rezervele si a reusit sa obtina o victorie la 15 goluri diferenta.
Faptul ca s-a confruntat cu accidentari, dar si cu evolutii oscilante ale unora dintre jucatoarele de perspectiva, au facut ca tehniciana braileana sa se arate nemultumita de prestatia de ansamblu a elevelor sale si oarecum ingrijorata in perspectiva primei etape de campionat.
"Ingrijorator este faptul ca la acest turneu nu am putut miza decit pe un singur portar, Dana Glodic, dar nici ea nu a evoluat in plenitudinea fortelor. Dafinoiu urmeaza sa se opereze de menisc, iar Gabriela Vasile a contractat o intindere si pentru aceasta saptamina i s-a recomandat repaus total. Cu o situatie destul de dificila se confrunta si Patru, care are un hematom la muschiul inghinal. Neputind folosi patru dintre titulare a trebuit sa mizam pe rezerve, iar evolutia acestora a fost inconstanta si nici linia de 9 metri de data aceasta nu a mai avut o contributie importanta in jocul echipei si rezultatele au fost modeste", a mai adaugat Alexandrina Soare.
Sursa citata a mai mentionat ca grijilor privind recuperarea jucatoarelor pentru partida de la Constanta, cu Tomis, se adauga si faptul ca va fi greu de pregatit acest meci in conditiile in care in aceasta saptamina sala Polivalenta va gazdui o expozitie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii