Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Turneul campionilor" la sah a fost cistigat de Florin Anghel

In perioada 15-31 ianuarie, la sala Polivalenta, s-a desfasurat Turneul campionilor la sah, competitie care i-a reunit pe cei mai puternici jucatori de sah din Braila.
Cei 12 sportivi care au participat, printre care 4 fosti campioni judeteni de seniori, dar si campionul judetean de juniori, Daniel Martian, sportiv legitimat la "Orizont 64", au parcurs pina la aceasta faza doua turnee semifinale. Astfel ca la turneu s-au calificat cei mai valorosi 6 jucatori din fiecare grupa.
Lupta pentru primele trei locuri la seniori s-a dat intre cei trei candidati maestru de la "Orizont 64", astfel ca dupa disputarea celor 11 runde, sistem turneu, clasamentul a fost urmatorul: 1. Florin Anghel, 9 puncte; 2. Ionel Balcan 8,5 puncte; 3. Cristian Dan 7,5 puncte.
Locul intii la juniori i-a revenit lui Daniel Martian, sportiv de numai 12 ani, care a reusit performanta de a se califica intr-o finala de campionat judetean in compania seniorilor.
Sportivii de pe podium au primit diplome si premii in bani.
Competitia a fost organizata de catre Directia pentru Sport a judetului in colaborare cu Asociatia judeteana de sah, iar arbitrajul a fost asigurat de Stefan Gonciar si Mircea Camburi.
Rezultatele turneului au fost trimise la Federatia Romana de Sah pentru omologare.
"Chiar daca nu am reusit sa cistig aceasta importanta competitie, ma bucur pentru faptul ca reprezentantii clubului "Orizont 64" au monopolizat podiumul de premiere, ceea ce denota ca la clubul nostru sint cei mai valorosi sahisti seniori din Braila.
Sper ca talentatul junior brailean, Daniel Martian, sa confirme si la finala Campionatului National de Sah pentru copii si juniori care va avea loc in luna aprilie. Evolutia foarte buna pe care a avut-o pina in prezent in turneele la care au participat seniori, ne indreptatesc sa speram ca el va mentine in continuare stacheta foarte ridicata", a declarat vicepresedintele clubului "Orizont 64".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii