Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Turistii rapiti in Egipt au fost eliberati

Armata egipteana a efectuat o operatiune de comando pentru a elibera luni ostaticii europeni si egipteni, intr-o tabara din Ciad, in apropiere de frontiera cu Sudanul, a declarat un oficial din domeniul securitatii, citat de AFP.
"Ostaticii au fost eliberati si sint in stare buna de sanatate. Ei trebuie sa ajunga pe aeroportul din Cairo", declarase anterior un oficial egiptean.
"Fortele speciale i-au eliberat in cursul unei operatiuni in interiorul teritoriului ciadian, in apropierea frontierei sudaneze", a precizat un oficial din domeniul securitatii, sub protectia anonimatului.
Un oficial din cadrul serviciilor de securitate egiptene a declarat ca 30 de membri ai fortelor speciale, transportati cu doua elicoptere, au lansat operatiunea in cursul noptii de duminica spre luni, omorind jumatate dintre cei 35 de rapitori. "Doua elicoptere au transportat trupele speciale care au eliberat ostaticii. A avut loc un schimb de focuri, iar jumatate dintre rapitori au fost ucisi, altii reusind sa fuga", a declarat sursa citata.
Oficialul de la Cairo a precizat ca 150 de membri ai fortelor speciale egiptene au fost trimisi in Sudan, unde au ajuns si forte germane si italiene. La atac au participat insa doar 30 de membri ai fortelor egiptene.
Potrivit serviciilor de securitate egiptene, cei 11 turisti occidentali - cinci germani, cinci italieni si o romanca - si cei opt insotitori egipteni ai acestora sint transportati spre capitala egipteana la bordul unui avion militar si sint asteptati la aeroportul militar Almaza, din apropierea aeroportului international din Cairo.
Ministrul italian de Externe, Franco Frattini, a mentionat rolul jucat de agentii secreti si de elemente ale fortelor speciale italiene. "Trebuie sa recunoastem ca gratie profesionalismului si eficientei oamenilor nostri am ajuns la acest rezultat - agentii serviciilor secrete si fortelor speciale italiene", a spus Frattini fara a oferi detalii.
La rindul sau, ministrul egiptean al Apararii, Hussein Tantawi, a confirmat ca jumatate dintre rapitori au fost "lichidati".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii