Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Turcii pot călători fără vize în UE

Ieri a fost anunţată propunerea formală a Comisiei Europene: cetăţenii turci nu mai au nevoie de vize pentru a călători în UE pentru perioade de cel mult 90 de zile. Această propunere trebuie să primească girul Parlamentului European şi al Consilului European, probabil undeva în luna iunie.
Turcia a decis deja să nu mai pretindă vize cetăţenilor din Uniunea Europeană. UE a încheiat cu Turcia un acord de readmisie a refugiaţilor sirieni, soldat cu scăderea numărului de imigranţi ilegali din Marea Egee.
Ankara a dat deja un semnal important că este gata să îndeplinescă toate condiţiile impuse de Bruxelles anunţând că a renunţat la vizele pentru cetăţenii europeni, inclusiv pentru cei din Cipru, ţara cu care Turcia se află într-un conflict care a dus la secesiunea insulei în două entităţi, una greacă şi cealaltă turcă.
Turcia ar urma să obţină acest avantaj, alături de redeschiderea negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeană, în urma acordului de readmisie a refugiaţilor din UE după închiderea rutei Balcanilor de Vest, care dă roade printr-o scădere semnificativă a fluxurilor de imigranţi ilegali din Marea Egee.

 
Categorie articol: 

Comentarii