Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tudose susţine că Pro România nu se va întoarce niciodată la PSD

• vicepreşedintele Pro România la nivel naţional, deputatul brăilean Mihai Tudose, a dorit să lămurească unele zvonuri care au apărut în spaţiul public privind candidatura sa la Alegerile Europarlamentare • acesta susţine că intenţionează să ajungă în Parlamentul European şi că ar renunţa la fotoliul de eurodeputat doar în cazul în care ar face parte dintr-un guvern “sănătos la cap” • tot cu această ocazie, fostul premier a explicat şi de ce Pro România nu se va întoarce la PSD vreodată

 

Fostul premier al României, Mihai Tudose, a ţinut, recent, să dea câteva explicaţii privind anumite zvonuri apărute pe scena politică, privind candidatura sa la Alegerile Europarlamentare. Vicepreşedintele Pro România la nivel naţional a afirmat că în ciuda a ceea ce se spune, va merge la Bruxelles şi îşi va prelua fotoliul de eurodeputat, poziţie la care nu ar renunţa decât în situaţia în care ar face parte dintr-un guvern competent.

“Mă folosesc de acest prilej pentru a dezminţi câteva lucruri care au fost lansate ca fake news pe piaţa politică... şi naţională, dar, în special, cea brăileană. Faptul că voi candida, dar nu mă duc la Bruxelles nu este adevărat. Candidez şi mă duc la Bruxelles! Legat de faptul că, dacă mă duc la Bruxelles după aceea mă retrag din viaţa politică, ei bine, nu! Nu mă retrag din viaţa politică. Şi da, mă întorc de la Bruxelles, dar doar pentru o formulă guvernamentală. Adică vin de la Bruxelles doar pentru a face parte dintr-un guvern sănătos la cap”, a declarat Tudose.

De asemenea, deputatul brăilean a mai adăugat că Pro România nu se va întoarce niciodată la o alianţă cu PSD-ul, indiferent dacă liderul social-democraţilor Liviu Dragnea va fi înlăturat sau nu. Acesta a dorit să puncteze că nu doar şeful PSD este problema, ci şi oamenii pe care a reuşit să îi adune în jurul său.

Nu ne întoarcem la PSD. Sub nicio formă! Pentru că PSD-ul, dacă mai putea fi salvat, asta ar fi fost valabil acum un an, prin plecarea lui Dragnea. Între timp, conducerea PSD-ului de astăzi, vorbesc la nivel naţional şi în mică parte şi la nivel local, dar în special la nivel naţional, este formată din Dragnea şi mai mulţi Dragnea mici. Dragnea şi mini-Dragnea. Şi dacă mâine cumva pleacă preşedintele Dragnea, PSD-ul va rămâne tot o formaţiune, un ONG format din susţinătorii domnului Dragnea, cu aceleaşi apucături anti-europene. Am mai spus-o şi la Bucureşti. Un fel de Ali Baba şi cei 40 de hoţi, numai că au schimbat incantaţia. Nu mai e «Sesam deschide-te!», ci «Sesam nu ne închide». După cum ştiţi, de doi ani asta este marea preocupare a PSD-ului. Nici pe plan local nu există nicio posibilitate, nici măcar teoretică. Noi să ne întoarcem la PSD sau să facem nu ştiu ce cu PSD-ul”, a dorit să clarifice Tudose.

 

Fostul premier avertizează în privinţa importanţei votului pro-european

 

În acelaşi context, Mihai Tudose a vorbit şi despre importanţa Alegerilor Europarlamentare şi mesajul românilor indirect către Bruxelles prin reprezentanţii pe care îi vor trimite acolo.

“Orice vot dat PSD-ului la aceste alegeri înseamnă o prezenţă mai mare la Bruxelles a unei echipe care este absolut intolerată de către toţi ceilalţi. O echipă care şi astăzi, în afară de faptul că este repudiată de propria familie politică, de partidul socialiştilor europeni, este pe cale, practic, să ne scoată din Uniunea Europeană prin activarea articolului 7, adică blocarea fondurilor europene. Şi atunci, tot ceea ce înseamnă proiecte europene pentru România, dar şi pentru Brăila, pe bani europeni, va deveni o himeră. Aceasta este tragedia zilelor noastre. Pentru că orice vot dat PSD-ului înseamnă o scădere a capacităţii de negociere a României la Bruxelles, fiindcă în loc să avem 33 de europarlamentari care să se bată pentru România, vom avea probabil 23, cei 10 ai PSD-ului fiind ignoraţi de toată lumea, neavând capacitatea de a se aşeza la o masă să discute ceva”, a conchis Tudose.
Categorie articol: 

Comentarii