Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tudose sprijinit în plan local, după demisia din Pro România

• europarlamentarul brăilean, Mihai Tudose, a anunţat ieri că a luat decizia să demisioneze din partidul lui Victor Ponta • acesta a postat o fotografie a demisiei sale, fără prea multe comentarii, însă ulterior a participat la o emisiune a DC News, unde a explicat cum a ajuns în acestă situaţie • Tudose a punctat că deocamdată “rămâne în carantină”, însă nu a exclus ideea revenirii în PSD, dacă partidul se va redresa sub Marcel Ciolacu • deputatul Emilia Meiroşu, primarul Marian Dragomir şi preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac au afirmat public că rămân apropiaţi ai lui Tudose şi l-au felicitat pentru gestul făcut

 

Europarlamentarul brăilean, Mihai Tudose, a luat decizia de a demisiona din partidul lui Victor Ponta. Acesta a postat, ieri, pe pagina sa de Facebook o fotografie cu demisia înaintată organizaţiei judeţene a Pro România Brăila. Tudose nu a detaliat motivele din spatele gestului său.

“Motivele acestui act şi anume totalul dezacord cu deciziile conducerii centrale, fiind de notorietate, nu le mai detaliez”, a scris Tudose în cadrul demisiei, mesaj la care a adăugat “Doar atât. Deocamdată”, ca o completare pe reţelele de socializare.

Acesta a acordat însă ulterior un interviu la DC News, chiar înainte de a pleca la Bruxelles, unde a povestit cum situaţia din Pro România s-a înrăutăţit simţitor începând cu alianţa partidului cu ALDE al lui Călin Popescu Tăriceanu, în baza unei negocieri făcute strict de Victor Ponta.

Întrebat în cadrul emisiunii dacă are de gând să se întoarcă acasă şi să candideze la Parlamentare, Tudose a afirmat: “Mai este un an. Mai vedem. Nu ştiu deocamdată”. În ceea ce priveşte o posibilă revenire la PSD, europarlamentarul a precizat că deocamdată se află într-o “perioadă de carantină” şi că aşteaptă să vadă cum evoluează lucrurile în tabăra social-democraţilor sub Marcel Ciolacu.

“Să văd, nu ştiu. Eu am mare încredere în Marcel Ciolacu. Am lucrat cu el. Suntem prieteni foarte buni de 20 de ani. Nu ştiu dacă au trecut în ultimii 20 de ani 3 zile consecutive în care să nu vorbim. Indiferent (că a fost la Pro România), prietenia e prietenie! E altceva. Am încredere că vor profita de ultima şansă pe care, practic, o are PSD-ul de a rezista, de a fi viu”, a declarat Tudose, precizând că şi-ar dori ca acesta să ajungă liderul PSD după Congres.

Tot cu această ocazie, Tudose a luat apărarea PSD Brăila, precizând că vina pentru rezultatul de la Alegerile Prezidenţiale aparţine exclusiv decidenţilor de la centru.

“Dacă PSD-ul nu va mai fi ceea ce a fost când a trebuit să plec, avem o discuţie. Deocamdată, repet, sunt în carantină”, a mai spus Tudose despre posibila sa revenire în rândurile social-democraţilor.

De asemenea, acesta a mai explicat gestul de a părăsi Pro România după ce a văzut un interviu cu Victor Ponta în care liderul partidului îşi exprima planurile personale şi “proiectul lui pentru 2024”, când va dori să candideze la prezidenţiale, potrivit lui Tudose. Acesta a afirmat că Ponta nu se gândeşte şi la ceilalţi oameni din partid, ci doar la propria persoană.

“Atât domnul Cîmpeanu, domnul Daniel Constantin, fondatorii partidului, eu şi alţii am considerat că anumite decizii nu sunt bune. Vă aduc aminte de prima decizie când ne-am trezit pe internet cu poze: «Dom'le, noi am luat decizia, adică el, Victor Ponta, să cuibărim cu ALDE». Ceva cam de genul acesta. Făcuseră ceva... se vedea că sunt un cuib. Nu poţi să ne faci asta pe internet! Explicaţiile fiind după aceea că «lasă că o să vezi, că o să colaborăm». Păi, noi «cu stânga unită» şi colaborăm cu ALDE?! Lucrurile ştiţi cum au evoluat, s-au mai stins. După, în vară, am aflat că tot aşa au fost nişte negocieri pe persoană fizică pe la Neptun cu doamna Dăncilă. Se solicitau locuri în Guvern. Între domnul Ponta şi doamna Dăncilă la vila Neptun, vara trecută. Lucrurile acestea au fost. Ne-a întrebat şi pe noi dacă vrem ca nişte oameni să fie membri în cabinetul Dăncilă?! Că parcă nu prea îţi vine. Evident că negocierile au sfârşit lamentabil, doamna Dăncilă refuzându-l pe Ponta”, a mai explicat Tudose pentru DC News despre decizia sa de a părăsi Pro România.

 

Meiroşu: «Mult succes Mihai Tudose!»

 

Contactată de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” după decizia fostului prim-ministru brăilean, Mihai Tudose, de a demisiona din Pro România, deputatul Emilia Meiroşu, până nu demult coordonator al organizaţiei judeţene a partidului, l-a felicitat. Aceasta a povestit, vizibil iritată, faptul că şi ea a fost suspendată din Pro România de Victor Ponta, la pachet cu alţi colegi din ţară, în ciuda scorului obţinut în judeţul nostru la fostele alegeri.

“Mihai Tudose - eurodeputatul ales de peste 29.000 de brăileni a preferat să reprezinte interesul românilor la Bruxelles şi nu interesul unui partid care are la vârf politicieni indecişi şi inconsecvenţi. Un partid care are ca lider un om politic ce nu a înţeles că oamenii care îl urmează s-au săturat de «politica pumnului în gură». Gestul lui Mihai Tudose, demisia, are explicaţiile publice făcute de acesta. Eu am convocat o şedinţă pentru comunicarea unei variante de alianţă şi consultare a membrilor. La acea şedinţă am hotărât să susţinem că vrem să candidăm fără alianţă cu ALDE şi să avem candidat propriu pentru prezidenţiale. Noi am propus şi personalităţi din partid pentru a fi susţinuţi. Am comunicat domnului Ponta şi biroului politic întrunit că Organizaţia Pro România Brăila nu a fost de acord cu alianţa cu ALDE. Şi ce a făcut Victor Ponta? Fără nici o consultare cu organizaţiile judeţene a semnat o alianţă pentru susţinerea unui candidat nereprezentativ cu ALDE - un partid aflat în moarte clinică la acel moment. De asemenea, tot ce a însemnat alianţa pentru susţinerea lui Mircea Diaconu a fost un fiasco. În urma votului a şapte deputaţi Pro România pentru investirea guvernului PNL, Victor Ponta a decis imediat suspendarea mea din funcţia de coordonator a Organizaţiei Judeţene Pro România Brăila fără a ţine cont că Brăila a fost judeţul care a obţinut 24% la Europarlamentare şi la nivel de municipiu a reuşit să fie pe primul loc surclasând PSD şi PNL, numindu-l coordonator pe deputatul de Caraş Severin, Mocioalcă Ion, cel care nu a fost în stare să obţină nici măcar 10% la el în judeţ”, a declarat Meiroşu, din culisele Pro România. Aceasta a ţinut să precizeze că înţelege gestul lui Tudose, în condiţiile în care Ponta nu a înţeles ce înseamnă pentru organizaţia de partid, să nu te ţii de cuvânt.

“Mult succes Mihai Tudose!”, a conchis deputatul brăilean.

 

Primarul şi preşedintele de Consiliu Judeţean, alături de Tudose

 

Atât primarul Marian Dragomir, cât şi preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac au afirmat că sunt apropiaţi ai lui Mihai Tudose, indiferent de traiectoria politică a acestuia. Cei doi şi-au manifestat sprijinul şi dorinţa de a colabora pe viitor, având în vedere că Tudose rămâne europarlamentar de Brăila.

“Mihai Tudose este prietenul meu, iar relaţiile de prietenie nu au legătură cu apartenenţa politică. Iar omul politic Mihai Tudose este cel care a avizat cele mai importante lucruri pentru Brăila. De la alocarea de fonduri pentru proiecte locale, până la semnarea documentului şi la realizarea podului peste Dunăre. Îi doresc mult succes la toate proiectele viitoare. Şi sper să colaborăm şi în viitor, pentru Brăila”, a declarat Dragomir.

Şi Chiriac a precizat că are o prietenie cu Mihai Tudose de mai bine de 20 de ani, pe care nu are de gând să o nege. Acesta chiar a dorit să le transmită oamenilor că din punctul său de vedere, faptul că Tudose rămâne eurodeputat, este foarte important pentru Brăila.

“La cum îl cunosc eu, cu siguranţă va face tot ceea este posibil astfel încât Brăila să câştige mai mult decât a câştigat până acum. Referitor la demisia lui din Pro România, este o decizie a lui personală şi i-o respect. Să vedem ce se întâmplă mai departe”, a afirmat Chiriac.

Întrebat dacă este de părere că Mihai Tudose şi-ar mai putea găsi loc în PSD, având în vedere faptul că a decis la un moment dat să părăsească partidul, şeful CJ Brăila nu a dorit să comenteze prea mult, însă a lăsat să se înţeleagă că mai mult depinde de dorinţa europarlamentarului.

“Până la urmă este decizia lui dacă se va întoarce sau nu, sau dacă va rămâne independent. Nu aş vrea să comentez foarte mult subiectul acesta, ţinând cont că noi avem o relaţie foarte apropiată. Chiar nu aş vrea să se interpreteze afirmaţia mea. Dar eu o să rămân oricum un apropiat al omului Tudose, pentru că îl stimez, îmi este prieten şi îi voi fi în continuare prieten, indiferent de deciziile pe care le va lua”, a conchis acesta.

Precizăm că nici liderul PSD Brăila, Ion Rotaru, nici preşedintele executiv al social-democraţilor brăileni, Aurel Simionescu, nu au putut fi contactaţi pentru a oferi un punct de vedere.

 
Categorie articol: 

Comentarii