Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tudose nu mai suportă: Două scrisori deschise către premierul Ludovic Orban privind demiterea lui Boboc

* europarlamentarul PSD Brăila, Mihai Tudose, s-a arătat complet nemulțumit de modul în care prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, gestionează criza provocată de pandemia COVID-19 * pentru că nu a obținut nicio reacție la scrisoarea publicată joi seară, Tudose a revenit cu a doua scrisoare, în această dimineață, și ”amenință” că va continua * prefectul Cătălin Boboc nu a dorit să comenteze ”editorialele” lui Tudose

 

Fostul premier al României, europarlamentarul PSD Brăila Mihai Tudose, vrea să îl înlăture pe Cătălin Boboc din funcția de prefect, deranjat de modul în care reprezentantul Guvernului în teritoriu gestionează pandemia de coronavirus. Social-democratul a publicat, ieri-seară, o scrisoare deschisă către prim-ministrul României, Ludovic Orban, făcând apel și la calitatea acestuia de președinte al PNL, cerându-i să îl demită pe Boboc din funcție.

”Scrisoare deschisă

-Domnule Prim-ministru Ludovic Orban

-Domnule Președinte PNL Ludovic Orban

 

Mă adresez Dvs. în dubla calitate de prim-ministru și președinte de partid, supunând atenției Dvs. problema Prefectului Jud. Brăila.

De la învestire, nu a fost un secret pentru niciun brăilean că ocuparea funcției de Prefect al județului Brăila de către dl. Cătălin Boboc nu a reprezentat decât un mijloc de maximizare a vizibilității pentru o candidatură la locale și apoi la generale. Atunci, în 2019, situația poate «permitea». Dar apoi lucrurile s-au schimbat odată cu declanșarea pandemiei. Brăila nu a mai avut prefect, ci doar un candidat care a «jucat» politic toate bunele și relele petrecute în Brăila.

În loc de reuniuni ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență unde să se identifice problemele și apoi să se traseze responsabilități și să se implementeze soluții, nu asistăm de 5 luni decât la «Comunicate», rare și acestea, și la postări pe facebook unde «Prefectul» stabilește vinovați și vinovății...

Azi aflăm din presa locală că «a vorbit cu colegii de la DSP pentru identificarea contacților cazurilor pozitive»...

Azi, 6 august...

Nu credeți domnule Prim-ministru că e un pic cam târziu...?

Dacă tot a fost desemnat de către partidul pe care îl conduceți drept candidat la locale, nu credeți că guvernul pe care de asemenea îl conduceți ar trebui să-l scutească pe dl. prefect de greaua suferință pe care o încearcă în zădarnica strădanie de a fi Prefect..???

Îi faceți un bine și lui... faceți un bine și Brăilei!

 

Cu stimă, un brăilean!”, a consemnat Tudose.

 

Europarlamentarul a revenit cu o nouă scrisoare și «amenință» cu a treia

 

Pentru că nu a obținut încă nicio reacție la prima scrisoare adresată lui Orban, europarlamentarul Mihai Tudose a revenit în această dimineață cu un demers similar. Acesta a publicat o a doua scrisoare deschisă în care a criticat episodul infectării cu COVID-19 a consilierului prefectului, Vasile Cortez, dar și declarațiile lui Boboc de la vremea respectivă. Tudose a precizat că dacă ”va mai fi nevoie” are de gând să publice și o a treia scrisoare deschisă.

 

”Scrisoarea a doua....

Tot deschisă.

-Domnule Prim-ministru Ludovic Orban,

-Domnule Președinte PNL Ludovic Orban,

 

Revin astăzi la scrisoarea de ieri cu aceeași temă/ subiect: prefectul ,,de“ Brăila...

Ieri v-am semnalat că tot ieri, 6 aug, prefectul Boboc a aflat că trebuie implementat ordinul Dvs. din martie privind anchetele epidemiologice...

Nu au trecut decât cinci luni. Și peste 950 de brăileni bolnavi de COVID-19. Și 32 de decese din această cauză. Și tragedia continuă...

Cu scurt timp în urmă Prefectul Boboc, imparțial și apolitic, a participat la o ședință de partid unde erau și toți primarii PNL din județ. Evident că nu s-a făcut politică, s-au recitat psalmi (bisericile fiind închise) și s-au spus rugăciuni pentru binele comunităților liberale...

Important este că la câteva zile după... consilierul prefectului Boboc a fost confirmat cu COV-19. Evident că s-a aflat. Dar după alte câteva zile. Declarația publică a prefectului: nu este nimic grav, eu (prefectul) nu am avut contact cu funcționarul..

În afară de întrebarea firească: care dintre cei doi nu a fost pe la birou două săptămâni, căci altfel e greu de înțeles cum nu te întâlnești cu consilierul, rămân două întrebări: de ce nu a făcut același circ ca în cazul de la primăria Brăila când cerea demisia Primarului?

Și a doua întrebare: de ce nu a făcut anchetă epidemiologică? Fiindcă, conform ordinelor Dvs., ale guvernului, trebuia să carantineze forțat cam tot PNL-ul local?!?

Domnule Prim-ministru, prefectul este oglinda Dvs. în teritoriu.

Menținerea în funcție a prefectului de Brăila înseamnă că vă asumați acest tip duplicitar de comportament și acceptați mimarea luptei cu pandemia...

Închei rugându-vă, și astăzi, să-i scurtați suferința. Demiterea sau acceptarea demisiei sunt singurele soluții...

 

Cu stimă, un brăilean.

 

PS: mâine (dacă mai e cazul) în scrisoarea deschisă nr. 3 vă voi informa despre cum se minte public referitor la testare”, a postat Tudose pe rețelele de socializare.

 

 

Prefectul Cătălin Boboc: NO COMMENT

 

Contactat de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” în legătură cu faptul că fostul prim-ministru, Mihai Tudose, îi cere actualului premier, Ludovic Orban, să îl demită, prefectul Cătălin Boboc nu a dorit să comenteze subiectul. Acesta a răspuns scurt: ”Din câte știu eu, editorialele nu se comentează”.

Prefectul a convocat o conferință de presă, astăzi, la ora 14:00, însă fără să specifice dacă are de gând să abordeze acest subiect sau nu.
Categorie articol: 

Comentarii