Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tudose nu îl uită şi nu îl iartă pe Dragnea

Fostul premier Mihai Tudose îmi pare deconectat de orice dispută politică. Tudose se comportă ca un individ căruia nu îi mai pasă de nimic, care nu se teme de consecinţe şi care mai are un singur dor: să i-o tragă lui Liviu Dragnea (ceea ce e foarte bine!).

Pe Tudose nu îl mai interesează nici ce se întâmplă cu filiala locală a PSD Brăila, cum se va poziţiona ea la Congresul PSD, din 10 martie 2018. Cei din PSD Brăila aşteptau ca Tudose să confirme că se va înscrie în lupta pentru un post de  vicepreşedinte naţional, însă anunţul a fost taman pe dos. Tudose a precizat că nu îl interesează această funcţie şi că preferă să îl susţină pe Oprişan de la Vrancea.

Colegii lui Tudose din PSD Brăila, în frunte cu Ion Rotaru, au rămas cu gura căscată. “Şi pe noi cui ne laşi, Mihai?”, părea să spună senatorul Rotaru în numele pesediştilor brăileni, care nu şi-au asumat niciodată, bărbăteşte, o bătălie în interiorul partidului, ci au preferat să stea ba în spatele lui Bunea Stancu, ba al lui Mihai Tudose.

Ei bine, lui Tudose nu îi mai pasă de nimeni din PSD Brăila. Nu mai susţine pe nimeni, nu mai ia parte nimănui, nu mai visează la planuri de bătaie pe termen mediu şi lung. Prezentul este cel care îl interesează pe Tudose, şi anume slăbirea puterii lui Dragnea până la eliminarea definitivă a acestuia de la butoanele PSD. Nu degeaba Tudose a şi anunţat că îl susţine pe Oprişan, un opozant al lui Dragnea.

Unii au spus că, dezamăgit de felul în care a fost mătrăşit din funcţia de prim ministru, Mihai Tudose va pleca din PSD. Nu o să vedeţi niciodată aşa ceva pentru că Tudose e prea orgolios ca să lase lucrurile neterminate în interiorul PSD. Poate că Tudose ar pleca spre alte zări, dar mai întâi trebuie să se asigure că a făcut tot posibilul să îl distrugă pe Dragnea. E adevărat că Tudose nu are prea multe pârghii în acest moment pentru a reuşi să îl lovească straşnic pe Dragnea, dar să nu uităm că acelaşi Tudose este un excelent jucător de şah, care îşi construieşte cu migală paşii. (Garry ŞAHSPAROV)
Categorie articol: 

Comentarii