Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tudose, extrem de acid la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu

• fostul premier al României, brăileanul Mihai Tudose, a criticat, recent, în presa centrală, ideea despre alianţa între Pro România şi ALDE, pe care o consideră “absurdă şi ireală”  • acesta a ţinut să puncteze că şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, l-a susţinut pe Liviu Dragnea, aşa că acum, în opinia sa, ar trebui ca “ALDE să se mai odihnească un pic, să-şi vină în fire”

 

Europarlamentarul brăilean Mihai Tudose a criticat, recent, pentru presa centrală, ideea de “logodnă” dintre Pro România şi ALDE, considerând-o “absurdă şi ireală”. Fostul premier a acordat un interviu pentru podul.ro, în care l-a atacat extrem de dur pe liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi a făcut comentarii ironice la adresa acestuia.

“În momentul actual, orice discuţie despre o eventuală logodnă, înfrăţire, mezalianţă sau alianţă cu domnul Călin Popescu-Tăriceanu şi ALDE este absurdă şi ireală, total neserioasă - îi reamintesc domnului Tăriceanu că ALDE e la putere, la guvernare”, a declarat Tudose în cadrul acelui interviu, cu precizarea că din punctul său de vedere o discuţie cu Tăriceanu şi ALDE ar putea avea loc doar dacă ies de la guvernare, deşi are “o serie de dubii legitime”.

Tudose a comentat extrem de ironic poziţia lui Călin Popescu Tăriceanu în legătură cu PSD-iştii, amintind că pe vremea când Liviu Dragnea era şeful social-democraţilor, nu considera guvernarea PSD una “impotentă”, aşa cum a declarat recent.

“Dacă ALDE chiar va ieşi de la guvernare, deşi n-aş paria pe asta, nu va ieşi - hai să fim serioşi - fiindcă, vezi Doamne, nu-i mai place lui Tăriceanu cum se guvernează alături de Viorica Dăncilă şi PSD. Vă asigur eu că dacă PSD i-ar fi susţinut candidatura la Cotroceni, domnul Tăriceanu ar fi insistat pretutindeni că guvernarea PSD-ALDE este minunată şi e ruptă din cer. Acum însă, fiindcă PSD nu-i susţine candidatura, domnul Tăriceanu a descoperit că guvernarea este, citez din dânsul, impotentă.

De reţinut şi că nu domnul Tăriceanu s-a dezis de Liviu Dragnea şi de toate pe care le-a făcut acesta, ci Liviu Dragnea a fost nevoit să plece într-o vacanţă mai lungă. În vremea domnului Dragnea, domnul Tăriceanu nu credea că guvernarea PSD-ALDE era impotentă, toate mergeau frumos şi bine”, a mai adăugat Tudose pentru podul.ro.

Dacă ALDE va ajunge totuşi în opoziţie, europarlamentarul a precizat că i se pare firesc să existe discuţii între toate forţele din afara partidului aflat la Guvernare, subliniind totuşi că discuţiile nu înseamnă o alianţă neapărat, ci doar posibile colaborări.

“Cred că, dacă ar veni în opoziţie - datorită cauzelor pe care le cunoaştem şi care sunt de ordinul evidenţei, nu datorită pretextelor invocate de domnul Tăriceanu -, cei de la ALDE ar trebui să se mai odihnească, să cugete, să se mai liniştească un pic, nu să dea în trap aşa, fără tihnă, după o nouă alianţă. Nu ieşim din spital şi ne punem pe alergat, nu-i deloc sănătos! După guvernarea asta impotentă şi cu mari probleme, ar fi firesc ca Tăriceanu şi ALDE să se mai odihnească un pic, să-şi vină în fire... Ce-i graba asta cu alianţa? ALDE are nevoie de linişte, de strângerea rândurilor şi de noi alegeri. Vin alegeri acum, curând, şi cred că ALDE are şansa să demonstreze pe cont propriu dacă ceea ce s-a întâmplat la europarlamentare, când n-a reuşit să ajungă la 5%, a fost sau nu un accident. Haideţi să vedem dacă a fost un accident! După aia, mai vorbim, vedem ce şi cum. Una peste alta, vom analiza toate oportunităţile, cu sau fără ghilimele”, a mai spus Tudose, în interviul acordat Podul.ro.
Categorie articol: 

Comentarii