Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tudose a explicat în emisiunea Adevărul Live de ce vrea la Bruxelles

• fostul premier al României, Mihai Tudose, a participat joi în emisiunea Adevărul Live, realizată de jurnalistul Sebastian Zachmann, unde a profitat de ocazie pentru a lăuda lista Pro România la Europarlamentare • deputatul a criticat Guvernul PSD şi în mod special pe Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, plecând de la declaraţiile acestuia făcute la Brăila, în timpul vizitei pe şantierul podului peste Dunăre

 

Fostul prim-ministru al României, deputatul brăilean Mihai Tudose, a avut joi o primă apariţie publică după episodul infarctului miocardic suferit la finele lunii martie. Parlamentarul (candidat pe locul 3 al listei Pro România la alegerile Europarlamentare) a participat la emisiunea Adevărul Live realizată de jurnalistul Sebastian Zachmann, unde a răspuns, printre altele, la întrebarea legată de motivaţia din spatele candidaturii sale pentru Parlamentul European.

“Cred că este un moment în care la Bruxelles să fie şi oameni care ştiu foarte bine cum funcţionează Parlamentul European, dar este important ca acolo să fie şi oameni care ştiu foarte bine ce este nevoie în România. Dacă îmi permiteţi o figură de stil, e ca atunci când vrei să faci o mâncare acasă şi trebuie să te duci la un magazin universal să îţi cumperi ce trebuie. Este foarte important ca la magazinul respectiv să ştii fiecare produs pe ce raft se găseşte, dar e mult mai important să ştii exact ceea ce ai nevoie pentru a face ceea ce trebuie acasă. În altă ordine de idei - toată lista Pro România. Victor Ponta a spus că nu se duce la Bruxelles, dar acolo este Corina Creţu, «Dumnezeule!» Nu o poate acuza nimeni că nu ştie despre ce este vorba la Bruxelles sau în România”, a declarat Tudose.

Plecând tocmai de la relaţia Guvernului României cu Bruxelles-ul, fostul premier a venit cu câteva critici privind întârzierile la proiectele unde se doreşte obţinerea finanţării europene. Acesta a comentat declaraţiile Ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, care a precizat în timpul vizitei sale la Brăila pentru şantierul podului peste Dunăre, că există foarte multe proiecte în ciuda afirmaţiilor comisarului european Corina Creţu, dar că este mai important ca reprezentanţii României acolo să le şi susţină, nu doar să îşi critice propriul Guvern.

“Am citit o declaraţie a unui monument de incompetenţă. Şi aici îl numesc pe Cuc. Acesta a declarat că atunci când a fost doamna comisar Corina Creţu la el la birou, i-a arătat ce multe proiecte are. Domnule, proiectele alea, ţinute într-un sertar, nu au valoare de întrebuinţare din punctul de vedere al Bruxelles-ului. Ele trebuie făcute bine şi trimise acolo. Eu, cât am fost prim-ministru am lucrat cu doamna Corina Creţu. Nu a fost săptămână în care să nu vorbesc, să nu rezolvăm câte ceva. Am lucrat foarte simplu, foarte normal, trimiţând proiecte şi oameni care nu minţeau, nu aveau alte interese. Domnul Cuc nu e ministru. Şi-a închipuit cineva că e ministru?! El e pe post de Muppets acolo. La Brăila a fost întrebat de ce nu a trimis documentaţia pentru pod, iar răspunsul lui a fost halucinant: «avem nevoie de oameni competenţi la Bruxelles». L-au întrebat colegii dumneavoastră într-o emisiune ieri sau alaltăieri, cum e cu autostrada de la Ploieşti la Braşov. A zis că nu ştie, că se mai gândeşte, că nu ştie cu cine e, că o să vadă, cu chinezii, dar nu ştie în ce condiţii. E un habarnist. El e pus acolo pe post de Muppets. De asta a ajuns a doua oară în minister, că e Muppets-ul perfect. Al cui să fie? Al lui Dragnea. Dar iar mă puneţi să vorbesc de Dragnea în post”, a declarat Tudose.
Categorie articol: 

Comentarii