Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tudoriţa Tarniţă, lansare de carte la Biblioteca Judeţeană

• vineri, 7 septembrie, de la ora 17.00, autoarea lansează volumele: Pe diagonala cuvintelor - poezie, Manual de Ştiri-cum să ne târâm prin viaţă - publicistică, Muguri de Bonsai şi Semnul Mandalei - poeme haiku

 

Vineri, 7 septembrie 2018, ora 17.00, la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” are loc lansarea volumelor: Pe diagonala cuvintelor - poezie, Manual de Ştiri-cum să ne târâm prin viaţă - publicistică, Muguri de Bonsai şi Semnul Mandalei -poeme haiku, semnate de Tudoriţa Tarniţă.

Autoarea şi-a dedicat viaţa jurnalismului, fiind o prezenţă constantă în paginile publicaţiilor brăilene după 1989. A fost redactor la ziarele: Dezvăluiri, Observator, Monitorul de Brăila, Viaţa Brăilei, redactor şi realizator de emisiuni la postul de televiziune local CONY SAT, la Radio Univers FM şi Radio Kiss FM, a colaborat la revista Totul pentru viaţă şi la portalul de ştiri Brăila 24. În prezent, este redactor şi editorialist la cotidianul Obiectiv-Vocea Brăilei.

Ca poet, Tudoriţa Tarniţă a debutat în Antologia Poeţilor Brăileni Zbor Alb din 1970. A publicat în mai multe reviste literare: Analele Brăilei, Luceafărul, România literară, Flacăra, Vatra şi este laureată a mai multor concursuri judeţene şi interjudeţene de poezie. Este prezentă în antologiile: 17 Poeţi Brăileni de Azi - În umbra salcâmilor, apărută la Centrul de Creaţie Brăila în anul 1998, realizată pe profesorul Nicolae Ungureanu, în antologia Cenaclului Literar Panait Istrati al Bibliotecii Judeţene Brăila, Poeţi în Cetate, apărută în anul  2015 şi în Balcanica ediţia a 11-a a Festivalului Poeţilor din Balcani, în urmă cu un an. Tot în anul 2017, a publicat volumele: Câmpia din noi - poezie, Cobai într-o scoică - publicistică şi volumul Micropoeme.

Evenimentul de vineri va fi prezentat de profesor Dumitru Anghel, critic literar, jurnalist Gina Bahor, reprezentant radio România Actualităţi în judeţul Brăila şi Mihai Vintilă, editor Editura InfoEst.

Lansarea va avea loc în curtea Bibliotecii Judeţene, în aer liber, unde poezia se va îmbina cu muzica bună, având ca invitaţi ai serii de început de septembrie pe actriţa Vanessa Radu şi trupa de muzică folk Antic. Moderator al evenimentului cultural este Dragoş Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Judeţene Panait Istrati Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii